McLaren 720S aloittaa merkin uuden aikakauden – yksi auto on tilattu jo Suomeenkin

McLaren palasi katuautojen valmistuksen pariin viitisen vuotta sitten MP4-12C-nimisen superauton myötä. Hankala nimi muuttui faceliftin myötä 650S:ksi, ja samalta pohjalta on kehitetty myös vielä tehokkaampi 675LT. Lisäksi brittivalmistajan mallistoon kuuluu hieman pienemmät 540- sekä 570-mallit, ja valikoiman kruunasi nyt jo tuotannosta poistunut hybridihyperauto P1.

Britit ovat jo kehittämässä täyttä häkää seuraavan sukupolven superautoja, ja niistä ensimmäinen on bongattu viime aikoina varsin usein salavalokuvaajien linsseihin. Kyseessä on 650S:n seuraaja, joka saa nimekseen 720S. Mallimerkintä kertoo tälläkin kertaa teholukeman, eli potkua on peräti 720 heppaa. Ne irrotetaan upouudesta nelilitraisesta tuplaturbokasista, joka korvaa vanhan 3,8-litraisen myllyn.

mclaren_2

Uuden koneen pystyy yhdistämään myös hybriditekniikan kanssa, mutta sen vuoro on vasta myöhemmin. 720S nähdään koko komeudessaan varsin pian, koska sen ensi-ilta koittaa maaliskuun alussa ovensa avaavassa Geneven autonäyttelyssä. Auto on selvästi tunnistettavissa McLareniksi, mutta esimerkiksi nokan muotoilussa on tuoreita linjoja, ja sisustaankin on kehitetty jotakin aivan uutta.

720S:ssä on nimittäin todella erikoinen kojelauta, joka muuttaa muotoaan eri ajomoodeissa. Ratamoodissa kojelaudasta tulee matalampi, jolloin kuski näkee paremmin baanan ja pystyy keskittymään siihen täysillä. Tällöinkin kuljettajalle välitetään rata-ajon kannalta tärkeimmät tiedot, eli kierrosluku, kulloisellakin hetkellä käytössä oleva vaihde, öljyn ja jäähdytysnesteen lämpötilat sekä rengaspaineet.

McLarenin uutuutta esitellään potentiaalisille asiakkaille jo tammikuussa reilua kuukautta ennen Geneven näyttelyä. Sveitsissä siihen pääsee tutustumaan myös eräs suomalaisasiakas, jolle Auto-Outletin Luxury Collection on onnistunut myymään maamme ensimmäisen 720S:n.

Suosittelemme

Jos joku muukin innostuu pikapuoliin tilaamaan oman yksilönsä, Luxury Collectionin Miika Toivonen lupaa kaupan päälle Geneven reissun ja kutsun McLarenin VIP-esittelyyn. Toivonen mainostaa 720S:ää maailman nopeimmaksi alle miljoonan euron superautoksi, ja ensimmäisten onnellisten omistajien pitäisi päästä sen puikkoihin syksyllä.

mclaren

Lue lisää