Mari Ruohomäen Bu.kén Hydrangea valittiin Vuoden koruksi 2019

Mynämäkeläisen Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkin aidoista hortensian kukista ilmeensä saanut Hydrangea-korusarja nousi yleisön suosikiksi ja valittiin äänestyksessä Vuoden koruksi. Vuoden koru -valinta julkaistiin Tampereen Häämessuilla 9.2.2020. Messuilla messukävijöillä  oli myös mahdollisuus tutustua kaikkiin ehdolla olleisiin kotimaisiin koruihin ja äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys oli käynnissä myös verkkosivustollamme.

Vuoden koru 2019, Bu.kén Hydrangea.

Äänestyksessä toiselle sijalle sijoittui Laura Bruun, jonka Spring Ice -korujen jäämaisessa kuvioinnissa on käytetty fotoetsausta. Kolmas sija meni Juha Koskelan Swirl-koruille, joiden pyörteinen ja kolmiulotteinen muoto on tehty anticlastic raising -tekniikalla.

Äänestyksen toinen sija: Laura Bruun, Spring Ice.
Kolmanneksi tuli Juha Koskelan Swirl-korusarja.

Vuoden Koru -valinta nostaa esiin suomalaista korumuotoilua ja -osaamista

Stylefellow aloitti 2018 uuden artikkelisarjan, jossa kuukausittain nostetaan esiin suomalaista korumuotoilua- ja osaamista. Kuukauden koru -artikkelisarjan taustalla oli halu tuoda paremmin suuren yleisön tietoisuuteen kotimaisen korusuunnittelun helmiä ja taidokkuutta. Hydrangea valittiin vuoden 2019 Kuukauden korujen joukosta yleisöäänestyksellä Vuoden koruksi 2019.

Vuoden koru 2019 palkittiin Tampereen Häämessuilla. Mukana palkintoa jakamassa Riikka Valkeamäki (vas.) Kukkahuone Rönsystä. Voittaja Mari Ruohomäki kuvassa keskellä.

”Suomalainen korusuunnittelu on täynnä upeita, henkeäsalpaavia koruja, mutta tietoisuus monipuolisista kotimaisista vaihtoehdoista ei ole vielä kovin laajaa.”, toteaa Vuoden koru -kilpailun idean taustalla oleva artikkelisarjan vastuutoimittaja Johanna Lundán. ”On ollut äärimmäisen hienoa päästä tutustumaan kotimaisten suunnittelijoiden koruihin ja heidän lahjakkuuteensa artikkelisarjan ja Vuoden koru -valinnan myötä.”, hän jatkaa.

Hydrangea-korusarja johdattelee puutarhaan hyödyntämällä teknologiaa vangitsemaan aidon hortensian kukan yksityiskohtien kauneuden

Suosittelemme

Hydrangea-koruissa modernikin nainen voi piipahtaa hetkeksi salaisen englantilaisen puutarhan tunnelmaan, jossa silmäkulmastaan voi nähdä pilkahduksen Shakespearen Kesäyön unelman keijuista. Mari Ruohomäen Bu.kén Hydrangea-korut ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Malliston korut ovat jäljennetty aidosta hortensian kukasta tarkkoine yksityiskohtineen. Hydrangea-korut ovat saaneet yksityiskohtaisen ilmeensä 3D-skannauksen avulla, joka on tehty kuivasta hortensian kukasta. Bu.kén kukkakorujen materiaalina on ekohopea, jota saa myös kullattuna. Hydrangea-malliston hortensian kukat olivat Marille luonteva valinta koruiksi, sillä hortensiat kuuluvat Marin omiin suosikkikukkiin.

Hydrangea-koruja on saatavilla hopeisina sekä kullattuna.

“Bu.ké syntyi intohimostani puutarhaa ja luontoa kohtaan. Kaikki korujen aiheet löytyvät omasta puutarhastani. Luonnossa löytyy upeita taideteoksia ja jokainen muoto tarjoaa uuden haasteen, jonka otan ilolla vastaan. Yhdistelen erilaisia tekniikoita korujen teossa, ja lopputulos on usein pitkän prosessin ja useiden kokeilujen tulos. Olen hyvin otettu tästä kunniasta ja kiitollinen kaikille, jotka antoivat äänensä Hydrangea-korusarjalleni. Meiltä löytyy Suomesta paljon taitavia korusuunnittelijoita ja olen kiitollinen Stylefellow’n joukolle siitä työstä, jota teette tietoisuuden lisäämiseksi.”, Mari kommentoi tunnelmiaan voiton jälkeen.

Mari Ruohomäki iloitsi voitosta.

Tämänkertaisen palkitsemisen yhteistyökumppaneina toimivat Tampereen Häämessut sekä Kukkahuone Rönsy.

Lue lisää