Kuukauden koru: Bu.kén Hydrangea

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Mari Ruohomäen Bu.kén koruista voi sanoa lausahduksen ”kaunis kuin kukka” useammassakin merkityksessä. Korut ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Malliston Hydrangea-korut ovat jäljennetty aidosta hortensian kukasta tarkkoine yksityiskohtineen. Hydrangea-koruissa modernikin nainen voi piipahtaa hetkeksi salaisen englantilaisen puutarhan tunnelmaan, jossa silmäkulmastaan voi nähdä pilkahduksen Shakespearen Kesäyön unelman keijuista.

Bu.kén korut johdattelevat puutarhaan.

Kivistä vastuullisiin koruihin

Mari Ruohomäen matka korujen pariin sai alkunsa kiinnostuksesta kiviin. Veto korupuolelle syntyi, koska korun kautta kivet saavat erilaisen arvon ja tarinan sekä käytettävyyden kuin yksistään. Näin muodostui Marin kotimaisia kiviä hyödyntävä korubrändi Namu Jewellery, joka korostaa kivien luonnollisuutta ja rehellisyyttä.  Kivet ovat edelleen vahvasti osa Maria, sillä hän opiskelee parhaillaan gemmologiksi. Eettisyys ja vastuullisuus ovat Marin korujen punainen lanka, jossa materiaalien eettisyys sekä ihmisten ja luonnon kunnioittaminen ovat lähtemätön arvo.

Hydrangea-korut tehdään ekohopeasta. Kuvan korut ovat kullatut.

Bu.ké – intohimosta puutarhaan

Muotokieleltään Bu.ké on puolestaan lempeämpi ja pehmeämpi kuin Namu Jewellery.  Bu.ké on saanut alkunsa noin kaksi vuotta sitten. Vanhassa talossa asuminen ja puutarha saivat Marin innostumaan kukista myös korujen aiheena. Bu.kén kautta hän voi yhdistää kaksi intohimoaan: puutarhanhoidon ja korut.  Nimi viittaa englanninkieliseen kukkakimppua tarkoittavaan sanaan ”bouquet”, joka lausutaan buké. Hydrangea-malliston hortensian kukat olivat Marille luonteva valinta koruiksi, sillä hortensiat kuuluvat Marin omiin suosikkikukkiin.

Pieni ja iso Hydrangea-riipus hopeisena.
Bu.kén korut, kuten Hydrangea-sarja, ovat saaneet inspiraationsa Mari Ruohomäen innostuksesta puutarhanhoitoon. Koruissa kuvastuu aamukasteisella nurmikolla vaeltelu ja puutarhasta nauttiminen.

Teknologian hyödyntäminen luo aidon kukan yksityiskohdilla korujen kauneuden

Bu.kén kukkakorujen materiaalina on tällä hetkellä ekohopea, jota saa myös kullattuna. Tulevaisuudessa valikoimaa lisätään täyskultaisilla koruilla. Omasta mielestäni on yllättävää, että Hydrangea-sarjan koruissa on täysin eri tunnelma riippuen siitä, ovatko korut hopeiset vai kullatut. Tämä antaakin korujen ostajalle vahvemmin vaihtoehtoja löytää omaan tyylinsä sopiva koru, vaikka korut ovatkin identtisiä muilta osin.

Korujen mallina ovat aidot kukat.

Kukat jäljennetään joko valamalla muotti suoraan kukasta tai 3D-skannuksen avulla. Aitojen kukkien käyttäminen toistaa pienimmätkin kukkien yksityiskohdat. Hydrangea-korut ovat tehty skannausta hyödyntämällä. Ilme on saatu aikaan skannaamalla kuivunut hortensian kukka, josta muodostettiin 3D-tuloste ja tulosteen avulla valumalli. Aivan kuten oikeassa hortensian kukassa, koruissa näkyy kukan yksityiskohdat, jotka saavat korujen kukat näyttämään hyvin aidoilta ja ohjaavat silmät tutkimaan kukkaa milli milliltä lumoutuneena. Valun jälkeen korut viimeistellään käsityönä ja esimerkiksi sormuksessa varsinainen sormusrengas tehdään käsityönä.

Hydrangea-korut ovat saaneet yksityiskohtaisen ilmeensä 3D-skannauksen avulla, joka on tehty kuivasta hortensian kukasta.

Romanttisuutta ilman imelyyttä

Mari kuvailee Bu.kén korujen olevan luonnollisia sekä naisellisia ja romanttisiakin.  Bu.kén tyyli on ajatonta ja aikaa kestävää. Marin korut ovat kuitenkin mielestäni raikas ote kukka-teemaan. Kukkiin yhdistettävästä ylitsevuotavasti romanttisuudesta huolimatta, Hydrangea-korut eivät ole imeliä vaan niissä on oma nuorekas ja moderni tuntu.

Suosittelemme

Hydrangea-sarja on romanttinen ja naisellinen, mutta sopii hyvin myös modernille naiselle.

Korut kukkakimpuksi

Vinkki miehille: Bu.kén korut toimivat hyvin myös lahjana kukkakimpun sijaan. Lahjassa on tällöin mukana kukkien kauneus, mutta näiden kukkien ilo ei kuihdu ja niitä voi kantaa mukanaan muistuttamassa lahjanantajasta vaikkapa joka päivä. Nimen mukaisesti Marin idea on, että Bu.kén eri koruista kukin voi kerätä oman ”kukkakimppunsa”. Ajatus on, että tietystä kukkasesta, kuten hortensiasta, voi kerätä eri koruja yhteneväksi kokonaisuudeksi tai yhdistellä sekoittaen täysin erilaisia kukkia keskenään. Tämä antaa korun käyttäjälle useita erilaisia variaation mahdollisuuksia. Marilla on myös hautumassa erilaisia ideoita siitä, miten Bu.ké-koruja voisi liittää toisiinsa konkreettisesti yhteen, aivan kuten eri kukkia kukkakimpussa. Tällaista toteutusta jään odottamaan mielenkiinnolla, sillä ajatus oman korukukkakimppunsa kokoamisesta vaikuttaa erittäin kiehtovalta ja toisaalta rohkealta sekä näyttävältä.

Bu.ke´n korut ovat kuin ikikukkia, joista voi nauttia vaikkapa joka päivä.

Arkeen sopiva korusarja, joka kerää myös huomiota

Hydrangea-korusarjasta on saatavilla riipusta kahdessa koossa, korvakorut sekä sormus. Lisäksi tilauksesta on mahdollista saada hortensian kukasta rintaneulaa.  Mielestäni Hydrangea on omalla tavallaan hyvin arkeen istuva korusarja muun muassa korujen ulottuvuuksien ja koon vuoksi. Pienen riipuksen ja korvakorujen kukkien koko on 17mm x 18mm. Ison riipuksen ja sormuksen kukan mitat puolestaan ovat 34mm x 37mm. Vaikka korut eivät olekaan massiivisen kokoisia, tarjoavat ne kuitenkin huomiota herättävän tyylikkään yksityiskohdan myös juhlavampaan pukeutumiseen.  Korut sopivat juhlapuvun kaveriksi, mutta myös epämuodollisimpiin iltarientoihin. Hydrangea-koruja voit ostaa Weecosista.

Pienempi kukka on sekä korvakorujen että pienen riipuksen koko. Isompi kukka toistuu sormuksessa ja isossa riipuksessa.
Korvakorujen ja sormuksen yhdistelmä toimii niin juhlassa kuin arjessa.

Artikkelin korut:
Iso riipus kullattuna 198€, hopeisena 135€
Pieni riipus kullattuna 135€, hopeisena 98€
Korvakorut kullattuna 152€, hopeisena 98€
Sormus kullattuna 145€, hopeisena 95€

Lue lisää