Mansory tuunasi uuden SL-Mersun – lopputulos on firman omalla mittapuulla jopa yllättävän hillitty

Saksalainen Mansory kuuluu niihin tuning-pajoihin, joiden luomukset ylittävät useimmiten hyvän maun rajat. Nyt Mansory on iskenyt kyntensä uuteen Mercedes-AMG SL 63:een, joka ei ole kuitenkaan niin räikeä ilmestys kuin Mansoryn tekeleet pahimmillaan.

Ensi vilkaisulla jopa yllättävän hillitty olemus johtuu kuitenkin osittain Mansoryn SL:ssä käyttämistä tummista sävyistä, jotka häivyttävät erilaiset lisäpalikat mustassa autossa hyvin tehokkaasti. Näitä hiilikuituosia on siroteltu esimerkiksi etupuskurin ilmanottoaukkojen ympärille, maskin ulkoreunoihin ja puskurin alle, mutta ne eivät hyppää silmään tumman kuparin sävyisestä tehosteväristä huolimatta.

Kuva: Mansory

Mersun tähtikin on korvattu maskissa Mansoryn omalla logolla. Lisäksi konepellin etureunasta löytyy uusi ilmanpoistoaukko, ja konepellin takareunan koristeaukot ovat saaneet uudet kehykset. Sivuprofiilia on puolestaan höystetty etulokasuojien kidustyyppisillä koristeilla sekä vakiota massiivisemmilla sivuhelmoilla, ja peilinkotelot edustavat Mansoryn ylitsepursuilevaa tyyliä.

Kuva: Mansory

Sähköisesti esiin kääntyvä takaspoilerikin on saanut ylleen hiilikuituiset ilmanohjaimet, jotka täydentävät puskurin reunojen lisäpalikoita sekä vakiota paljon massiivisempaa diffuusoria takapuskurin alla. Myös pakoputkenpäät on laitettu uusiksi, ja SL:ään on tarjolla Mansoryn omaa designia edustavia 22-tuumaisia vanteita. Sisustaa on puolestaan höystetty ruututikatulla valkoisella nahalla, ja turvavyötkin ovat valkoiset.

Kuva: Mansory

Tekniikkaakaan ei ole jätetty vakiotasolle. Mansory tarjoaa autosta kahta eri versiota, joiden nimet ovat P720 ja P850. Tarkemmista muutostöistä ei ole tietoa, mutta teholukema on mallimerkinnän mukaisesti joko 720 tai 850 hevosvoimaa. Voimavarat kasvavat siis mukavasti tehtaan jäljiltä olevan SL 63:n 585 heppaan verrattuna, ja nollasta sataan pyrähdetään parhaimmillaan vain 3,2 sekunnissa. 332 km/h:n huippunopeus on lähes superautotasoa, ja sama koskee varmasti myös SL:n hintaa Mansoryn käsittelyn jälkeen.

Kuva: Mansory

Lue lisää