Mansory tuunasi uuden SL-Mersun – lopputulos on firman omalla mittapuulla jopa yllättävän hillitty

Saksalainen Mansory kuuluu niihin tuning-pajoihin, joiden luomukset ylittävät useimmiten hyvän maun rajat. Nyt Mansory on iskenyt kyntensä uuteen Mercedes-AMG SL 63:een, joka ei ole kuitenkaan niin räikeä ilmestys kuin Mansoryn tekeleet pahimmillaan.

Ensi vilkaisulla jopa yllättävän hillitty olemus johtuu kuitenkin osittain Mansoryn SL:ssä käyttämistä tummista sävyistä, jotka häivyttävät erilaiset lisäpalikat mustassa autossa hyvin tehokkaasti. Näitä hiilikuituosia on siroteltu esimerkiksi etupuskurin ilmanottoaukkojen ympärille, maskin ulkoreunoihin ja puskurin alle, mutta ne eivät hyppää silmään tumman kuparin sävyisestä tehosteväristä huolimatta.

Kuva: Mansory

Mersun tähtikin on korvattu maskissa Mansoryn omalla logolla. Lisäksi konepellin etureunasta löytyy uusi ilmanpoistoaukko, ja konepellin takareunan koristeaukot ovat saaneet uudet kehykset. Sivuprofiilia on puolestaan höystetty etulokasuojien kidustyyppisillä koristeilla sekä vakiota massiivisemmilla sivuhelmoilla, ja peilinkotelot edustavat Mansoryn ylitsepursuilevaa tyyliä.

Kuva: Mansory

Sähköisesti esiin kääntyvä takaspoilerikin on saanut ylleen hiilikuituiset ilmanohjaimet, jotka täydentävät puskurin reunojen lisäpalikoita sekä vakiota paljon massiivisempaa diffuusoria takapuskurin alla. Myös pakoputkenpäät on laitettu uusiksi, ja SL:ään on tarjolla Mansoryn omaa designia edustavia 22-tuumaisia vanteita. Sisustaa on puolestaan höystetty ruututikatulla valkoisella nahalla, ja turvavyötkin ovat valkoiset.

Kuva: Mansory

Tekniikkaakaan ei ole jätetty vakiotasolle. Mansory tarjoaa autosta kahta eri versiota, joiden nimet ovat P720 ja P850. Tarkemmista muutostöistä ei ole tietoa, mutta teholukema on mallimerkinnän mukaisesti joko 720 tai 850 hevosvoimaa. Voimavarat kasvavat siis mukavasti tehtaan jäljiltä olevan SL 63:n 585 heppaan verrattuna, ja nollasta sataan pyrähdetään parhaimmillaan vain 3,2 sekunnissa. 332 km/h:n huippunopeus on lähes superautotasoa, ja sama koskee varmasti myös SL:n hintaa Mansoryn käsittelyn jälkeen.

Kuva: Mansory

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat