Maailman vähiten ajettu Lamborghini Miura SV tarjolla – auto myytiin uutena Saudi-Arabian kuningasperheelle

Vuonna 1966 debytoinut Lamborghini Miura mainitaan usein maailman kauneimpia autoja listattaessa. Jo ”tavalliset” Miurat ovat nykyään huippukalliita, mutta tämän jutun yksilö on vielä paljon arvokkaampi ainutlaatuisen historiansa ja ajomääränsä ansiosta.

Vuonna 1972 tehtaan linjalta ulos rullannut superauto toimitettiin melko pian valmistumisensa jälkeen kuuluisaan osoitteeseen, eli Saudi-Arabian kuningasperheen residenssiin. Koska kyseessä oli todellinen VIP-asiakas, Lamborghini toteutti tässä Miura SV:ssä aivan erityisiä toiveita. Etukulmiin sijoitettiin ensinnäkin ilmanohjaimet, jotka asennettiin tämän yksilön lisäksi ainoastaan yhteen Miuraan.

Lisäksi autossa on moottori- ja vaihteistoöljyn erottava sumppujärjestelmä, jonka tehdas asensi vain 96 Miuraan. Saudi-Arabian kuningasperheellä ei ollut kuitenkaan juuri käyttöä hankinnalleen, ja Lambo vietti suurimman osan nuoruudestaan katseilta piilossa. Auto tuli esiin vasta 2000-luvun alkupuolella, jolloin se löytyi pahvilaatikkokasan alta kuningasperheen omistamasta isosta varastosta.

Vuonna 2005 Miura myytiin USA:han, jossa se pääsi kaksi vuotta kestäneen perusteellisen entisöinnin kohteeksi. Auto sai ylleen erikoisen metalliharmaan sävyn, jolle tunnettu Miura-historioitsija ja concours-tuomasti Joe Sackey antoi myöhemmin Grigio Fantastico Metallizzato -nimen.

Suosittelemme

Vuonna 2011 Lamborghini vaihtoi jälleen mannerta, kun se laivattiin Eurooppaan Joe Macari Classicsin omistukseen. Siellä auto on pysynyt näihin päiviin asti mittarissaan lähes uskomaton 5 759 kilometrin ajomäärä. Tätä yksilöä väitetään maailman vähiten ajetuksi Miura SV:ksi, mikä on helppo uskoa. Nyt superautoklassikko olisi myynnissä vajaan 2,6 miljoonan punnan hintaan, eli euroissa kuvetta pitäisi kaivaa yli 2,9 miljoonan verran.

LähdeCarscoops

Lue lisää