Maailman nopein drone päihittää F1-autonkin

Silverstonen kilparadalla nähtiin 27. helmikuuta 2024 jotain ennennäkemätöntä Formula 1 -historiassa. Hollantilaisen Dutch Drone Gods -tiimin ohjaama huippunopea drone seurasi väsymättä Max Verstappenin uutta RB20 F1 -autoa yhtäjaksoisesti koko kierroksen ajan. Kyseessä oli maailman ensimmäinen, yhtäjaksoinen First Person View-kuvakulmasta tehty ja paikkapaikoin 300 km/h ylittävä kuvaus, joka on tallennettu manuaalisesti ohjatulla dronella. 

Tämä saavutus ei tullut yhdessä yössä. Red Bull ja Dutch Drone Gods viettivät yli vuoden kehittääkseen dronen, joka kiihtyy kaksi kertaa nopeammin kuin F1-auto, saavuttaen 300 km/h vain neljässä sekunnissa, ja huippunopeuden ollessa yli 350 km/h. Kehitystyötä nopeutti pääsy Red Bull Advanced Technologiesin tietotaitoon ja prosesseihin. Kyseessä on Oracle Red Bull Racing Formula 1 -tiimin korkean suorituskyvyn insinööritoiminto, joka on ollut avainasemassa projektin onnistumisessa. Dronen suorituskykyä testattiin RB8 ja RB19 -autoilla, joita ohjastivat @liamlawson30 ja David Coulthard.

Tämä innovaatio ei ainoastaan aseta uusia standardeja moottoriurheilun kuvaamiselle, vaan myös korostaa teknologian ja urheilun välistä synergiaa. Drone-kuvauksen mahdollistama FPV-kulma tarjoaa katsojille täysin uudenlaisen kokemuksen, tuoden heidät lähemmäksi toimintaa kuin koskaan aikaisemmin. Se tuo esiin Formula 1:n nopeuden ja dynamiikan uudella ja jännittävällä tavalla, joka on aiemmin ollut mahdotonta.

 

  • Avainsanat
  • f1

Lue lisää