Maailman ainoa tehdastekoinen Porsche 928 GT ”Slantnose” huutokaupataan tammikuussa Pariisissa – auton hinta voi nousta jopa lähelle 300 000 euroa

Euroopan suurimpiin klassikkoautonäyttelyihin kuuluva Rétromobile järjestetään jälleen Pariisissa ensi tammi-helmikuun vaihteessa. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös huutokauppoja, joissa vasaran alle joutuu esimerkiksi juttumme Porsche.

Se on vuoden 1989 928 GT, joka ei ole aivan tusinatavaraa. Kyseessä on nimittäin viime aikoina kovasti julkisuudessa olleen Porschen Sonderwunsch-yksilöintiosaston luomus divisioonan alkuajoilta, jolloin yksi kysytyimmistä muutostöistä oli 911-mallin matalampi ”Slantnose”-nokka luukkulampuilla. Vastaava konversio tehtiin lisäksi yhteen 928:aan, eli juttumme autoon.

Kuva: RM Sotheby’s

928:ssa on jo valmiiksi matala keula, joten muutostyötä ei huomaa aivan pikavilkaisulla. Tarkemmin katsomalla silmään pistää kuitenkin, että 928:n sammakkosilmämalliset ylöspäin ponnahtavat pyöreät valot on tässä autossa korvattu tavanomaisemmilla luukkulampuilla. Autoon ruksittiin uutena myös XB2- ja XC1-koodeilla tunnetut lisävarusteet, jotka pitävät sisällään sekä leveämmät sivuhelmat että pulleammat takalokasuojat. Lisäksi Porschea koristavat aerodynamiikaltaan optimoidut sivupeilit ja syvempikehäiset alumiinivanteet kiillotetulla pinnalla.

Kuva: RM Sotheby’s

Autolla on ollut uudesta lähtien vain yksi omistaja, joka on pitänyt aarteestaan hyvää huolta. 928:aa on aina käytetty Porschen merkkihuollossa, ja mittarissa on tällä hetkellä vasta 56 636 kilometrin lukema. Se ei kuitenkaan pidä täysin paikkansa, koska mittari on kuulemma vaihdettu vuonna 2003 Porsche Center Saarlandissa. Mittarilukema oli kuitenkin tuossa vaiheessa vasta 11 500 kilometriä, joten kyseessä on joka tapauksessa hyvin vähän ajettu 34 vuotta vanha auto.

Kuva: RM Sotheby’s

”Slantnose” on tehty 928:n GT-version pohjalta, joten vaihteistona palvelee manuaali ja autossa on painon kannalta vain sopivissa määrin luksusvarusteita. Lisäksi viisilitraisesta veekasista on kutiteltu 330 hevosvoimaa, kun perusmallissa jouduttiin tyytymään 320 heppaan. Porsche myydään RM Sotheby’sin huutokaupassa Pariisissa, joka pidetään 30.-31.1. Ennakkoarviot hinnasta liikkuvat 195 000:n ja 300 000 dollarin välillä, eli summa voi olla meidänkin valuutassamme parhaassa tapauksessa lähellä 300 000 euroa.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat