Maailman ainoa tehdastekoinen Porsche 928 GT ”Slantnose” huutokaupataan tammikuussa Pariisissa – auton hinta voi nousta jopa lähelle 300 000 euroa

Euroopan suurimpiin klassikkoautonäyttelyihin kuuluva Rétromobile järjestetään jälleen Pariisissa ensi tammi-helmikuun vaihteessa. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös huutokauppoja, joissa vasaran alle joutuu esimerkiksi juttumme Porsche.

Se on vuoden 1989 928 GT, joka ei ole aivan tusinatavaraa. Kyseessä on nimittäin viime aikoina kovasti julkisuudessa olleen Porschen Sonderwunsch-yksilöintiosaston luomus divisioonan alkuajoilta, jolloin yksi kysytyimmistä muutostöistä oli 911-mallin matalampi ”Slantnose”-nokka luukkulampuilla. Vastaava konversio tehtiin lisäksi yhteen 928:aan, eli juttumme autoon.

Kuva: RM Sotheby’s

928:ssa on jo valmiiksi matala keula, joten muutostyötä ei huomaa aivan pikavilkaisulla. Tarkemmin katsomalla silmään pistää kuitenkin, että 928:n sammakkosilmämalliset ylöspäin ponnahtavat pyöreät valot on tässä autossa korvattu tavanomaisemmilla luukkulampuilla. Autoon ruksittiin uutena myös XB2- ja XC1-koodeilla tunnetut lisävarusteet, jotka pitävät sisällään sekä leveämmät sivuhelmat että pulleammat takalokasuojat. Lisäksi Porschea koristavat aerodynamiikaltaan optimoidut sivupeilit ja syvempikehäiset alumiinivanteet kiillotetulla pinnalla.

Kuva: RM Sotheby’s

Autolla on ollut uudesta lähtien vain yksi omistaja, joka on pitänyt aarteestaan hyvää huolta. 928:aa on aina käytetty Porschen merkkihuollossa, ja mittarissa on tällä hetkellä vasta 56 636 kilometrin lukema. Se ei kuitenkaan pidä täysin paikkansa, koska mittari on kuulemma vaihdettu vuonna 2003 Porsche Center Saarlandissa. Mittarilukema oli kuitenkin tuossa vaiheessa vasta 11 500 kilometriä, joten kyseessä on joka tapauksessa hyvin vähän ajettu 34 vuotta vanha auto.

Kuva: RM Sotheby’s

”Slantnose” on tehty 928:n GT-version pohjalta, joten vaihteistona palvelee manuaali ja autossa on painon kannalta vain sopivissa määrin luksusvarusteita. Lisäksi viisilitraisesta veekasista on kutiteltu 330 hevosvoimaa, kun perusmallissa jouduttiin tyytymään 320 heppaan. Porsche myydään RM Sotheby’sin huutokaupassa Pariisissa, joka pidetään 30.-31.1. Ennakkoarviot hinnasta liikkuvat 195 000:n ja 300 000 dollarin välillä, eli summa voi olla meidänkin valuutassamme parhaassa tapauksessa lähellä 300 000 euroa.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

Lue lisää