Legendaarinen jenkkirekkavalmistaja Peterbilt tuo sähköiset vetoautot maanteille

Tesla, Daimler ja Cummins ovat julkistaneet omat näkemyksensä täyssähköisestä rekan vetoautosta, mutta nyt sähköiseen kisaan lähtee mukaan myös legendaarinen Peterbilt.

Peterbilt Motors on perustettu vuonna 1939 ja sen pitkänokkaiset rekan vetoautot ovat koristaneet julisteissa monen teinipojan huoneen seiniä. Uljaan vetoauton konehuoneessa on kehrännyt tähän asti PACCARin valmistama, mallista riippuen jopa 500 hevosvoimainen dieselmoottori, mutta tulevaisuus tuo sähkömoottorit tullessaan. Peterbilt julkisti aiemmin tällä viikolla aloittavansa yhteistyön Meritot ja TransPower -yritysten kanssa, jotka toimittavat täyssähköisen voimalinjan Peterbiltin kuorma- ja vetoautoihin.

Täyssähköisiä Peterbilt Class 8 Model 579 day cab -vetoautoja valmistetaan kaksitoista ja Model 520 -kuorma-autoja kolme kappaletta. Autoja testataan noin vuoden ajan, ja päällimmäisenä on mitata autojen todellista toimintamatkaa ja -aikaa, sekä tutkia latauspaikkojen tarvetta tositilanteessa. Ajoneuvojen tarkempia teknisiä tietoja ei ole julkistettu.

Peterbiltin sähkörekkaprojektia on tukemassa ja rahoittamassa myös Kalifornian osavaltio ja sen ilmanlaatuun ja saasteiden tarkkailuun keskittyvät viranomaislaitokset.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat