Legendaarinen automerkki Alpine tulee Suomeen

Renault-konsernin legendaarinen automerkki Alpine rantautuu Suomeen keväällä 2025, kun uusi sähkömoottorinen Alpine A290 tulee myyntiin. Tämä urheilullinen ja suorituskykyinen “hot hatch” on ensimmäinen Suomessa myytävä uuden ajan Alpine, ja sen julkistus tapahtuu Le Mansin 24 tunnin kilpailun yhteydessä.

Alpinen historia on pitkä ja voittoisa, sillä merkki perustettiin 70 vuotta sitten Ranskassa. Alkuvuosina valmistettu Renault 4CV -malliin perustunut urheiluauto avasi tien useille autourheilun voitoille, kuten Le Mansin 24 tunnin kilpailussa ja Monte Carlo -rallissa. Nykyisin Alpine osallistuu muun muassa Formula 1 -sarjaan, vastaten Renault Groupin kilpailutoiminnasta.

Dieppessä, Ranskassa, sijaitseva tehdas on ollut Alpinen toiminnan keskus perustamisesta lähtien. Siellä on vuosien varrella valmistettu niin Alpinen omia malleja kuin myös erilaisia Renault Sport -malleja. Vuonna 2021 Renault-konserni esitteli Renaulution-strategian, jossa Alpinelle annettiin erityinen asema innovatiivisena ja urheilullisiin autoihin keskittyvänä merkkinä.

Sähköinen tulevaisuus

Alpine on siirtymässä täysin sähköautojen valmistajaksi ja sen tuleva mallisto heijastaa tätä muutosta. Kesäkuussa esiteltävän A290 jälkeen markkinoille tuodaan urheilullinen crossover ja täyssähköinen A110-urheiluauto. Mallisto laajenee myöhemmin A110-pohjaisella roadsterilla ja legendaarisen A310-mallin uudelleensyntymällä sähköisenä nelipaikkaisena urheiluautona. Vuosikymmenen vaihteessa Alpine-mallistossa on yhteensä seitsemän erilaista sähköautoa.

– Lyhyesti sanon vain, tervetuloa Suomeen Alpine. Voimme nyt vahvistaa, että aloitamme Alpinen maahantuonnin keväällä 2025, samanaikaisesti A290 myynnin aloituksen kanssa. Monet suomalaiset tuntevat Alpinen historian ja moottoriurheilutaustan ja olemme saaneet tiedusteluja myynnin aloittamisesta. Tämä tulee siis varmasti hyvänä uutisena monille, kertoo Bassadone-konserniin kuuluvan, Dacia- ja Renault -merkkejä maahantuovan, Nordic Automotive Services Oy:n toimitusjohtaja Heikki Vuorinen.

Lue lisää