Lamppa on pöytävalaisin, joka tuo valoa ja luo tunnelmaa

Kaupallinen yhteistyö: Fosto

Suomessa suunniteltu ja käsityönä valmistettu Lamppa on Jonas Hakaniemen suunnittelema pöytävalaisin.

Suomessa design-valaisimia valmistava Fosto on esitellyt uuden pöytävalaisimen, joka kantaa nimeä Lamppa. Palkitun muotoilijan, Jonas Hakaniemen, noin kymmenen vuotta sitten ideoima ja suunnittelema valaisin löysi tiensä tuotantoon sen jälkeen, kun Fosto osti Kera Groupin valaisinliiketoiminnan ja halusi investoida Ornon aikakaudelta peräisin olevien klassikkojen lisäksi tämän päivän huippumuotoilijoiden valaisimiin.

Lue myös: Luoto-kattovalaisin on kodin keskipisteen tyylikäs valonlähde

Lamppa on monipuolinen pöytävalaisin

Lamppa-nimeä kantava valaisin on valmistettu korkealaatuisesta akryylista, jossa kunnioitetaan valaisinvalmistuksen parhaita käsityövaltaisia menetelmiä. Valaisimen kaikki kolme akryylista osaa ovat saaneet muotonsa tarkkuutta ja osaamista vaativalla menetelmällä, jossa akryylilevy lämpömuovataan valaisinta varten tehtyyn muottiin. Tällä saavutetaan optisesti kaunis lopputulos, joka kuultaa lasimaisesti.

Fosto Oy:n Lamppa-pöytävalaisin

Valaisimen kartiomainen kupu on valmistettu opaalinvalkoisesta akryylilevystä, jota voi kuvailla maitolasimaiseksi. Tämän myötä Lamppa tuottaa ympärilleen kauniin pehmeää valoa, jonka värisävyyn voi vaikuttaa lampun avulla. Omista kokemuksesta voin todeta, että valaisimeen sopivat niin kirkkaammat kuin himmeämmän lamput, joka vaikuttaa valaisimen tuottamaan tunnelmaan.

Suosittelemme

Lamppaan sopii hyvin myös älylamppu, jolla voi vaihtaa vaikka väriä – jolloin se toimii erinomaisena sisustusvalaisimena vaikka julkisissa tiloissa, joissa halutaan muuttaa tunnelmaa tarpeen mukaan.

Fosto Lamppa -pöytävalaisin

Valaisimen lieriön muotoinen runko-osa ja sen sisällä oleva kartiomainen osa on valmistettu kirkkaasta akryylista, joten läpinäkyvä rakenne tuo esille valaisimen lampunkannan ja johdon. Ratkaisu on näyttävä ja samaan aikaan vaativa, jonka takia johdoksi on valittu visuaalisesti kaunis ja taipuisa kangasjohto.

Rakenteen myötä lampun alaosa kannan reunasta ylöspäin näkyy mikäli lamppua katsoo sivusta tai alaviistosta. Tämän takia siihen kannattaa valita sellainen lamppu, jonka ulkonäkö on perinteisen hehkulampun näköinen, eli josta lasinen kupuosa alkaa heti kannasta. Tämä kannattaa huomioida kun valitsee valaisimeen ledilamppua.

FOSTO - Lamppa-pöytävalaisin

Lamppa on kooltaan kompaktin kokoinen (halkaisija 30 cm, korkeus 28 cm), joten se sopii pienempiinkin tiloihin. Oma Lamppani päätyi tämän myötä olohuoneen kaapin päälle, johon suunnittelimme ensin La Bohemea, mutta johon Lamppa sopi kuin nenä päähän. Valaisimen tuottava valonmäärä on kuitenkin kokoaan suurempi, joten se taipuu monenlaisiin kohteisiin.

Yhteenveto

Lamppa on katseenkestävä pöytävalaisin, jonka tuottama pehmeä valo tuo valoa ja iloa elämään. Valaisimen design on toimiva myös siltä osin, että sitä katsoo mielellään myös silloin, kun se ei ole päällä. Suomessa käsityönä valmistetuksi valaisimeksi Lampan hinta (289 €) on perusteltu, joten jos ulkonäkö miellyttää, saa rahalle hyvin vastinetta.

Lamppa-pöytävalaisimen voi ostaa Foston verkkokaupasta ja valituilta jälleenmyyjiltä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat