Fosto jatkaa suomalaisten design-valaisimien valmistamista

Fosto Oy on ostanut akryylivalaisimista tunnetun Kera Interior -valaisinliiketoiminnan, jonka myötä Fostolle siirtyi mm. Ornon valaisimien tuoteoikeuksia ja valmistusta.

Orimattilalainen Kera Group Oy ja tamperelainen Fosto Oy solmivat 23.6.2022 sopimuksen, jolla Kera Interior -valaisinliiketoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Fosto Oy:n omistukseen. Liiketoimintakaupan tarkoituksena on kasvattaa design-valaisinten myyntiä nykyisestä moninkertaiseksi sekä tuoda jatkossa uusia innovatiivisia ja mielenkiintoisia valaisinmalleja markkinoille. Kera Group jatkaa Foston sopimusvalmistajana ja strategisena kumppanina.

Jarno Lahtinen ja Ornon pitkäaikainen valaisinsuunnittelija Heikki Turunen juhlistivat Foston syntyä.

Foston tunnetuimpia design-valaisimia, joita valmistetaan Suomessa alkuperäisillä koneilla ja piirustuksilla – juuri niillä menetelmillä, jotka suunnittelija on kyseisille valaisimille aikanaan määritellyt, ovat mm. Heikki Turusen La Boheme, Reflex ja Siluette. Nämä valaisimet löytyvät Foston Orno Originals – tuoteperheestä.

Lapsuuden toteutunut unelma

Fosto Oy:n toimitusjohtaja ja valaisinyrittäjä Jarno Lahtinen toteaa Foston olevan toteutunut poikavuosien unelma.

– Pikkupojasta lähtien olen ollut tavattoman kiinnostunut lampuista ja valaisimista, ja Kera Groupin väkeen tutustuin jo noin kymmenen vuotta sitten yritysohjelmistoalalla toimiessani. Nyt avautui loistava mahdollisuus aloittaa uusi ura ja liiketoiminta design-valaisinten parissa, kun sattumalta pöytälaatikossa oli jo vuosia odotellut uutta syttymistä vanha valaisinyhtiö Fosto Oy.

– Uudella Fosto-brändillä tavoitellaan liiketoiminnan moninkertaistamista. Yhtiökumppaninani on jo opiskeluajoilta tutut luotettavat liiketoiminnan rautaiset ammattilaiset, joten senkin suhteen onnistumisen edellytykset ovat kunnossa, iloitsee Foston toimitusjohtaja Jarno Lahtinen.

Suosittelemme

Foston verkkokauppa on avautunut osoitteessa fosto.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat