Lamborghini vahvisti Urus -katumaasturin tuotannon

Lamborghini esitteli jo 2012 Pekingin Motor Show -tapahtumassa SUV -konseptin, joka kohautti automaailmaa. Siitä lähtien huhut ovat pyörineet ympyrää ja on spekuloitu tuoko superautovalmistaja todellakin katumaasturin myyntiin. Lamborghini on nyt vahvistanut, että Urusta aletaan todellakin valmistaa ja se tulee myyntiin jossain vuosien 2017-2018 välissä.

Lamborghini Urus on 600 hevosvoimainen ja nelivetoinen katumaasturi, jonka valmistuksessa on käytetty runsaasti hiilikuitua. Hurjasta tehosta huolimatta Lamborghini kertoo auton päästöjen asettuvan katumaasturiluokan alapäähän. Tämä lienee maltillisen painon ja edistyksellisen tekniikan ansiota.

Uruksessa on huipputekniikkaa muuallakin kuin konepellin alla, sivupeilit on korvattu kameroin ja tv-ruuduin, takaa löytyy säädettävä ilmanohjain sekä alustan korkeus ja jämäkkyys ovat säädettävissä. Auto on huikean näköinen myös sisältä ja on hienoa nähdä, että Lamborghini pitää kiinni omasta linjastaan, eikä antaudu valtavirran vietäväksi. No, toisaalta eikö juuri katumaasturin julkistaminen ole sitä?

Urus tulee kilpailemaan luksus-katumaasturien luokassa ainakin Porsche Cayennen, Bentley Bentaygan ja tulevan Rolls Royce -katumaasturin kanssa.

Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat