Lamborghini vahvisti Urus -katumaasturin tuotannon

Lamborghini esitteli jo 2012 Pekingin Motor Show -tapahtumassa SUV -konseptin, joka kohautti automaailmaa. Siitä lähtien huhut ovat pyörineet ympyrää ja on spekuloitu tuoko superautovalmistaja todellakin katumaasturin myyntiin. Lamborghini on nyt vahvistanut, että Urusta aletaan todellakin valmistaa ja se tulee myyntiin jossain vuosien 2017-2018 välissä.

Lamborghini Urus on 600 hevosvoimainen ja nelivetoinen katumaasturi, jonka valmistuksessa on käytetty runsaasti hiilikuitua. Hurjasta tehosta huolimatta Lamborghini kertoo auton päästöjen asettuvan katumaasturiluokan alapäähän. Tämä lienee maltillisen painon ja edistyksellisen tekniikan ansiota.

Uruksessa on huipputekniikkaa muuallakin kuin konepellin alla, sivupeilit on korvattu kameroin ja tv-ruuduin, takaa löytyy säädettävä ilmanohjain sekä alustan korkeus ja jämäkkyys ovat säädettävissä. Auto on huikean näköinen myös sisältä ja on hienoa nähdä, että Lamborghini pitää kiinni omasta linjastaan, eikä antaudu valtavirran vietäväksi. No, toisaalta eikö juuri katumaasturin julkistaminen ole sitä?

Urus tulee kilpailemaan luksus-katumaasturien luokassa ainakin Porsche Cayennen, Bentley Bentaygan ja tulevan Rolls Royce -katumaasturin kanssa.

Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus Lamborghini Urus

Lue lisää