Kuninkaallista tyyliä tarjolla – prinsessa Dianan vanha avo-Audi huutokaupataan pian

Vaikka Ison-Britannian kuningashuone on yksi peribrittiläisistä instituutioista, kaikki sen jäsenet eivät ole aina luottaneet saarivaltakunnan omaan autoteollisuuteen. Kuninkaallisten alla on nähty esimerkiksi saksalaisia menopelejä, kuten prinssi Williamin ensimmäisenä autona palvellut VW Golf ja prinssi Harryn käytössä muutama vuosi sitten ollut Audi RS 6. Myös veljesten äiti, eli prinsessa Diana luotti saksalaiseen laatuun.

Dianan ajopeleinä nähtiin hänen suosionsa huippuvaiheessa, eli 1990-luvun alkupuolella kaksikin saksalaista avoautoa. Niistä ensimmäinen oli metallipunainen Mercedes 500 SL vuodelta 1992, jota seurasi pari vuotta myöhemmin metallivihreällä sävyllä maalattu Audi Cabriolet. Molemmat annettiin prinsessan käyttöön todennäköisesti leasing-sopimuksilla, jotka toivat myös autonvalmistajille rutkasti julkisuutta seurapiiripalstoilla.

Niinpä vuoden 1994 avo-Audi oli varmasti yksi aikansa kuvatuimpia autoja, josta valmistajakin hyötyi suuresti. Rinkulamerkki kertoi nimittäin myöhemmin, että avomallin myynti tuplaantui sen jälkeen, kun Diana oli nähty auton ratissa. Prinsessa käytti Audiaan muutaman vuoden, minkä jälkeen avoauto päätyi brittiläisenä kustantajana ja TV-toimittajana tunnetulle Ian Campbell Dalelle. Hänen jälkeensä Audi on vaihtanut omistajaa useaan kertaan ja ollut eri yksityiskokoelmissa.

Auto tulee jälleen saataville, kun se huutokaupataan maaliskuun lopulla Birminghamissa järjestettävän klassikkoautonäyttelyn yhteydessä. Ennakkohinnaksi arvellaan 35 000 – 40 000 puntaa, eli noin 40 000 – 47 000 euroa. Tämä tekisi Dianan entisestä autosta yhden maailman kalleimmista 1990-luvun avo-Audeista, mutta hinta on itse asiassa pienemmällä tasolla kuin vuonna 2016 järjestetyssä huutokaupassa. Tuolloin avon arvoksi arvioitiin vielä 50 000 – 60 000 puntaa.

Suosittelemme

Rahalle saa vastinetta ainakin siinä suhteessa, että Audi on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Lisäksi sillä on ajettu vain 22 000 mailia, eli noin 35 tuhatta kilometriä. Voimanlähteenä palvelee 2,3-litrainen vapaasti hengittävä viitoskone, jonka tuottamat 133 hevosvoimaa ja 186 newtonmetriä ohjataan etupyörille nelivaihteisen automaatin kautta. Bonuksena tulee vielä se, että tällä autolla on kuljetettu myös Ison-Britannian tulevaa kuningasta, kun William oli vielä varhaisteini.

LähdeCarscoops

Lue lisää