Kun 720 hevosvoimaa ei riitä – Novitec tuunaa McLaren 720S Spiderin vieläkin nopeammaksi

Maailman nopeimmista avoautoista puhuttaessa McLaren 720S Spider on vahva ehdokas kärkisijoille. Brittisuperauton tuplaturbokasi tykittää Spiderin vain 2,9 sekunnissa nollasta sataan, ja hilseet lähtevät taatusti päästä 341 km/h:n huippunopeutta lähestyttäessä. Edes McLaren ei saa kuitenkaan olla tuning-pajoilta rauhassa, ja nyt siihen on iskenyt kyntensä saksalainen Novitec.

Virityspajan käsittelyn jälkeen 720S Spiderin teholukema kohoaa jo seuraavalle sataluvulle. Potkua riittää 806 hevosvoiman edestä, ja maksimivääntö kasvaa 878 newtonmetriin vakioauton 770 newtonin sijasta. Huippunopeuskin nousee Novitecin tehokuurin ansiosta, mutta muutos on yllättävän pieni. Viritetty McLaren yltää nimittäin tarkalleen 346 km/h:n huippuihin. Nollasta sataan pyrähdetään puolestaan 2,7 sekunnissa.

Novitec ei peukaloi pelkästään superauton voimanlähdettä, vaan ulkokuorikin saa osansa muutoksista. Etupuskurin alle tulee erillinen spoileri, ja puskurin kulmat sekä sivuhelmatkin saavat hiilikuituisia lisäpalikoita auton imemiseksi tiiviimmin tiehen kovissa nopeuksissa. Lisäksi etuvalojen ympärille on kehitetty hiilikuituiset koristeet, ja peilinkotelotkin on tehty samasta materiaalista. Taottua hiilikuitua löytyy myös mm. takadiffuusorista sekä takapuskurin kulmista, ja luonnollisesti takasiipikin on tehty samasta kevytmateriaalista.

Korimuutokset viimeistellään N-LARGO-nimisellä takakatteella, joka tekee McLarenista entistä aggressiivisemman näköisen. Samaa tarkoitusta palvelevat myös Vossenin valmistamat vanteet, jotka ovat edessä 20- ja takana 21-tuumaiset. Kiekkoihin on tarjolla peräti 72 eri sävyä, ja viimeistelyksi voi valita joko harjatun tai kiillotetun pinnan. Vaihtoehtona saatavilla on MC1-niminen takovannesarja, jonka design on viisipuolainen.

Suosittelemme

Soundeista pitää huolen sporttiputkisto, joka parantaa Novitecin mukaan myös tuplaturbokasin kaasuvastetta. Pakokaasut poistuvat kahdesta 95-millisestä putkenpäästä, jotka saa joko kiiltävän teräksisenä tai mattamustana. Lisäksi tarjolla on aktiiviset läpät ääntä säätelemään. Sisustaakaan ei ole unohdettu, ja sitä voi piristää erilaisilla nahka- ja alcantara-laaduilla. Niiden sävyn voi valita lähes lukemattomien vaihtoehtojen joukosta, joten Novitecin 720S Spider on sekä vakiota yksilöllisempi että nopeampi valinta.

LähdeCarscoops

Lue lisää