Kuinka alas voi vajota? Tämän avolava-auton katto viilettää jo vyötärön tasolla

Ruotsalainen Måns Hellström näki eräänä päivänä madalletun auton kuvan Facebookissa ja päätti siltä istumalta aloittaa oman autoprojektinsa. Hellström ei tyytynyt pelkästään madaltamaan auton alustaa, vaan osa autosta poistettiin, jotta siitä tulisi riittävän matala. Auton kattolinja on tätä nykyä noin normaalipituisen miehen vyötärön tuntumassa!

Hellströmin ajatuksena oli aluksi tehdä ratrod-tyyppinen avolava, jossa olisi muun muassa suuret renkaat ja iso diesel-moottori, mutta suunta muuttui eräänä päivänä, kun hänen ystävänsä soitti. Månsin ystävä tarjosi hänelle projektia varten Alfa Romeo 33:n bokserimoottoria ilmaiseksi ja tarjouksesta oli vaikea kieltäytyä. Moottori sai projektin aikana kylkeensä vielä Saabin Aero-mallin turbon ja VEMS:n polttoaineruiskujärjestelmän.

 

 

Chevroletin avolava-auton nokalle istutettu moottori sai jatkeekseen Volvo M40-vaihteiston ja Volvo 744:n muokatun taka-akselin. Koska autoa rakennettiin Ruotsissa, se sai vielä muitakin Volvon osia, kuten 144:n eturipustuksen ja -eturenkaat vanteineen. Takapäästä löytynee yllättäen Ford Transitin muokatut paripyörät. Chopattua koria ja voimalinjaa kannattelee kotikutoinen teräsrunko. Alustan korkeutta voidaan säädellä ilma-alustalla, edessä Ridetech 7cm säätövaralla ja takana Volvon kuorma-auton alusta 9mm säätövaralla.

Suosittelemme

Auton sisusta on niin ikään Måns Hellströmin ideoima ja se on tehty käsityönä, kuten koko autokin. Autoa on rakennettu vapaa-ajalla lähes neljän vuoden ajan ja välillä apuna ovat olleet myös hänen ystävänsä. Hellströmin haavena on saada jonain päivänä auto rahdattua Yhdysvaltoihin ja päästä ajamaan siellä.

Auto on nähtävillä tulevana viikonloppuna 29. – 30.9.2018 Jenkkiautonäyttelyssä Lahdessa.

Lisätietoja näyttelystä: www.jenkkiautonayttely.fi ja www.x-treme.fi

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat