Koska Cybertruck oikein saadaan myyntiin – nyt Tesla poisti kaikki aikataulu- ja hintatiedot nettisivuiltaan

Loppuvuodesta 2019 konseptina esitelty Tesla Cybertruck on varmasti yksi viime aikojen eniten keskustelua herättäneistä autouutuuksista. Puheenaihetta on riittänyt myös futuristisen sähkölava-auton myyntiin tulon aikataulusta, joka tuntuu venyvän kuin purkka.

Tesla ei ole aiemminkaan ollut kovin tarkka alun perin antamiensa aikataulujen paikkansapitävyydestä. Nyt märkä rätti heitettiin Cybertruckia odottavien kasvoille, koska sähköautopioneeri on kaikessa hiljaisuudessa poistanut nettisivuiltaan kaikki tiedot pick-upin myyntiin tulon aikataulusta. Myös hintatiedot ovat hävinneet netistä, mutta suurin osa muusta infosta on edelleen samalla tasolla kuin toissavuoden esittelyhetkellä.

Cybertruckin pystyy edelleen varaamaan 100 dollarin maksua vastaan auton varustetasosta riippumatta. Tesla tarjoaa siis edelleen tätä mahdollisuutta, vaikka tuotannon aloitusajankohdasta ei tunnu enää olevan mitään varmuutta. Toisin asian suhteen menetteli esimerkiksi Ford, joka sulki USA:n markkinoilla täyssähköisen F-150 Lightningin varausmahdollisuuden, kun autoa ei pystyttykään toimittamaan asiakkaille alun perin luvatussa aikataulussa.

Myös hintatietojen poistaminen herättää kysymyksiä. Todennäköisesti alun perin kerrotusta hinnasta ei pystytä pitämään kiinni, ja Tesla on nostanut muidenkin malliensa hintoja yhtäkkiä ja ennalta varoittamatta. Esimerkiksi Model X Plaidin kaikki muut versiot kuusipaikkaista mallia lukuun poistettiin äskettäin tarjonnasta, jolloin auton perushinta nousi USA:n markkinoilla käytännössä noin 6000 dollarin verran.

Suosittelemme

Teslan nettisivuilla luki aiemmin, että Cybertruckin tuotanto alkaa vuonna 2022. Nyt näkyvillä on enää teksti, että oman autonsa konfiguroinnin voi viimeistellä kun tuotannon alku lähestyy. Tästä voisi päätellä, että ainakaan tämän vuoden aikana kiilamaista lava-autoa ei enää saada tuotantoon.

Tässä vaiheessa voisi jopa kysyä, että onko Cybertruck tulossa koskaan valmistukseen vai oliko kohua herättänyt pick-up vain pelkkä Teslan julkisuustempaus. Näitä spekulaatioita vastaan puhuvat kuitenkin auton tuotantoversiosta napatut salavalokuvat. Niissä näkyi massiivisella tuulilasinpyyhkijän varrella ja peileillä varustettu Cybertruckin testiproto, joka oli ilmeisesti myös pienentynyt hieman massiiviseen tutkielmaan verrattuna.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat