Koripallolegendan vanha coupé tarjolla – tämän BMW 850i:n ensimmäinen omistaja oli Michael Jordan

Bring a Trailer -myyntisivustolla on parhaillaan tarjolla manuaalivaihteistolla varustettu vuoden 1991 BMW 850i, jolla on ajettu reilut 48 000 kilometriä. Jo nämä tiedot tekisivät autosta haluttavan, mutta tässä tapauksessa sitä lisää vielä baijerilaiscoupén ensimmäinen omistaja.

E31-korimallin 850i:n tilasi nimittäin uutena USA:n Illinoisissa sijainneelta Motor Werks of Barrington -diileriltä itse koripallolegenda Michael Jordan. Pitkän konepellin alla murisee tasan 300 heppaa tuottava viisilitrainen V12, joka on tässä yksilössä yhdistetty sporttihenkisten asiakkaiden arvostamaan kuusipykäläiseen manuaalivaihteistoon. Murinaa kuuluu myös toisesta päästä, koska pakokaasut poistuvat Magnaflow’n käsialaa olevan putkiston kautta.

Kuva: Bring a Trailer

Autossa on lisäksi AC Schnitzerin korisarjan palikoita, jotka on kuulemma asennettu paikoilleen jo Jordanin omistusaikana. 17-tuumaiset kaksiosaiset vanteetkin ovat peräisin samalta tuning-firmalta, ja niiden ympärille kääräistyt Continentalin ExtremeContact-renkaat ovat vielä hyvin tuoreet eli viime vuodelta. Rengasprofiili on edessä 235/45 ja 275/40 takana.

Kuva: Bring a Trailer

BMW:n ulkokuorta koristaa Mauritius Metallic Blue -niminen metallisininen, joka vaihtaa hieman sävyään valon mukaan. Etupuskuri, konepelti ja etulokasuojat ovat saaneet ylleen uutta maalia todennäköisesti kiveniskemien vuoksi, koska autolla ei ole kolari -tai vauriohistoriaa mukana seuraavan CarFax-raportin perusteella. Penkit ja oviverhoilut on puolestaan verhoiltu vaaleanharmaalla nahalla, jota täydentää muualla sisustassa käytetty vaaleanruskea sävy.

Kuva: Bring a Trailer

Bemarissa on myös kaksialueinen automaatti-ilmastointi, joka ei kuitenkaan puhalla tällä hetkellä kylmää. Kasettisoitinta täydentää takakonttiin sovitettu CD-vaihtaja, ja varustelistalle kuuluvat myös sähkösäätöiset istuimet kuskin penkin muistilla sekä sähköllä liikkuva ohjauspylväs. Kuuluisan ensimmäisen omistajan ja manuaalilaatikon ohella autossa on erityistä sen ajomäärä, joka on 33 vuoden jälkeen vasta 30 000 mailia eli reilut 48 000 kilometriä.

”Air” Jordaniin viittaavilla erikoiskilvillä varustettu BMW on tälläkin hetkellä vasta toisella omistajallaan, ja tuoreiden renkaiden lisäksi auton kytkin on uusittu vuonna 2017. Bring a Trailerin huutokauppa päättyy ensi maanantaina, ja tätä kirjoitettaessa korkein 850i:stä tarjottu summa on hieman yli 70 000 dollaria.

Kuva: Bring a Trailer
Kuva: Bring a Trailer
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat