Koeajossa uusi Toyota RAV4 Hybrid – laukkaa vai ravia?

Koeajoimme pikaisesti uuden Toyota RAV4 Hybridin etuvetoisen version.

Autoliikkeessä oli koeajoautoksi tarjolla vain etuvetoinen RAV4, mikä oli erittäin liukkaalla kelillä huonompi vaihtoehto kuin neliveto, mutta kuitenkin testaamisen arvoinen. Etuvetoinen RAV4 eteni nastarenkailla mukavasti ja sulava liikkeellelähtö on pitkälti myös hybridijärjestelmän ja CVT-vaihteiston ansiota, mitkä annostelevat tehoa portaattomasti eturenkaille.

Toyota-RAV4-hybrid-2016-3

RAV4 tuntui jämäkältä ja hiljaiselta. Nastojen ääni ei kuulunut ohjaamoon oikeastaan ollenkaan ja moottorin äänikin (silloin kun se oli päällä) kantautui vain maltillisesti sisätiloihin. Sähköllä ajettaessa sähkömoottorista kuului vaimea ujeltava, mutta ei kuitenkaan häiritsevä ääni. Moottoritiellä ajettaessa päällimmäisenä äänenä oli vain puuskittaisen sivutuulen suhina.

Alusta on todella miellyttävä. Tiestä ei kantautunut mitään ylimääräisiä värinöitä ja alusta nieli kuopat mukisematta. Auto ei huojunut ja kulki vakaasti myös kovemmassa vauhdissa. Maastoajo jäi kokeilematta, mutta hei, tämähän on katumaasturi!

Toyota-RAV4-hybrid-2016-1

Suosittelemme

Hybridijärjestelmästä irtoaa 197 hevosvoimaa tehoa ja 210 Nm vääntöä, mikä on tämänkokoiseen autoon ihan hyvä määrä. Auto etenee ketterästi kaupungissa ja maantielläkin riittää mukavasti potkua ylämäissä ja ohituksissa. Hybridin jatkeena autossa on nätisti toimiva e-CVT vaihteisto.

RAV4:n sisätilat on miellyttävät, tilaa on tämän kokoiselle autolle riittävästi. Kuljettaja löytää helposti hyvän ajoasennon ja tilaa jää myös takamatkustajille. Tavaratilaa on myös tämän kokoluokan autolle riittävästi. Penkit ovat edessä perustasoa ja takana hieman sen alle.

Toyota-RAV4-hybrid-2016-5

Toyota-RAV4-hybrid-2016-7

Varustelutaso on hyvä, tosin mikäli pitää runsaasta varustelusta, kannattaa alkaen hinnat unohtaa jo liikkeeseen kävellessä. Lisävarustepaketit nostavat hintaa melkoisesti.

Etuvetoinen RAV4 Hybrid maksaa perusvarusteilla hieman yli 40 000 euroa. Jos puhutaan nelivedosta ja Premium varustelutasosta, hinta kapuaa 52 000 euroon, mikä on aika lähelle sama kuin kilpailevassa Mitsubishi Outlander PHEV pistokehybridin huippumallissa.

Toyota RAV4 Hybrid on laadukkaasti tehty auto, joka tarjoaa pienen kulutuksen ja mukavan tavan matkustaa. Talvella eteneminen sujuu myös etuvedolla ja auto ei sorru laukkaan vaan ravaa mukavasti. Suosittelemme kuitenkin erivetoisten mallien koeajoa ennen valintaa. Pienenä risuna huomautettakoon, että tämän päivän hybridiautoon ei mielestämme istu mekaaninen käsijarru ja sen käyttövivun 80-luvun design.

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat