Kiinnostaisiko 900-heppainen asuntoauto – sellainenkin oli näytteillä SEMA Show’ssa

Las Vegasissa viime viikolla järjestetty SEMA Show jatkoi tapahtuman perinteitä maailman suurimpana aftermarket-alan näyttelynä. Paikalle tuli tänäkin vuonna yli 60 000 autojenrakentelun parissa toimivaa ihmistä ympäri maailmaa, ja näytteillä oli todella villejä luomuksia edellisvuosien tapaan.

Yksi SEMA:n erikoisimmista laitteista oli jenkkiläisen Ringbrothersin käsialaa. Paja on saavuttanut mainetta erilaisten tuning- sekä kustom-autojen luojana, ja tällä kertaa käsittelyn kohteeksi oli päätynyt asuntoauto! Ringbrothersin SEMA-tähti oli nimittäin vuoden 1972 Winnebago Bravo, joka näyttää ulkoapäin melko tavalliselta vanhalta asuntovankkurilta rapakon toiselta puolelta.

winnebago_2

Viaton ulkomuoto kuitenkin pettää, ja laite on todellisuudessa melkoinen sleeper. Kuorien alle on nimittäin sovitettu GM:n 408-kuutiotuumainen LS-veekasi, jota on vielä piristetty mekaanisella ahtimella. Voima välitetään takapyörille saman konsernin 4L80-vaihteiston kautta, ja asuntoauto poistuu paikalta tarvittaessa melkoisen rivakasti.

winnebago_3

Pannusta irtoaa nimittäin noin 900 heppaa, joten tämän asuntoauton kanssa ei kannata välttämättä lähteä viivalle. Sisustakin on laitettu kattavasti uusiksi, ja mintunvihreä teemaväri piristää näkymiä. Lisäksi ahdettua veekasia pystyy ihmettelemään lasisen kannen läpi, ja Winnebagon lattia on puuta. Muita sisätilojen erikoisherkkuja ovat mm. neonvalot, taulu-TV ja seinälle ripustettu veneen moottori!

Suosittelemme

winnebago_4

Motorhomen sounditkin ovat kohdallaan, kuten oheisesta videosta selviää. Amerikassa kaikki tuntuu todellakin olevan suurempaa kuin täällä koti-Suomessa!

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat