Kiinalainen superauto – tuhat hevosvoimaa ja kulutus noin 0,2 litraa/100km

Nyt on kyseessä varsin erikoinen ilmestys, sillä tämä tuhatheppainen kiinalaisvalmisteinen superauto kiihtyy 2,5 sekunnissa sataseen, kulkee 350km/h ja kuluttaa vain 0,18 litraa sataselle! Miten se on mahdollista?

Kyseessä on ensimmäinen kiinalainen superauto, joka pyrkii vetämään kaikilta muilta maton jalkojen alta. Sen voimanlähteenä käytetään lentokoneista tuttua suihkuturbiinia ja peräti kuutta eri sähkömoottoria – kaksi edessä ja neljä takana. Suihkuturbiini on ns. mikroturbiini, joka huolehtii akkujen lataamisesta ja kuluttaa sadalle kilometrille noin 0,18 litraa nestemäistä polttoainetta, kuten kerosiiniä, dieseliä tai bensiiniä.

Sähköisestä superautosta on tehty kaksi versiota, AT96 ja GT96. AT-versiossa on siis suihkuturbiini ja se käy nestemäisellä polttoaineella. GT-versio taas on varustettu kaasuturbiinilla ja käyttää polttoaineenaan kaasumaisia polttoaineita, kuten biokaasua tai maakaasua. GT-versio on tehty maantiekäyttöön ja  AT-versio on paremmin kotonaan kilparadoilla.

Speksit:

Akusto: 720V/20kW lithium-mangaani-oxidi
Teho: 768 kW (1,030 bhp / 1,044 PS)
Vääntö: edessä 2,880 Nm ja takana 5,760 Nm, eli yhteensä 8640 Nm.
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 2.5 sekuntia
Huippunopeus: 350 km/h

LähdeJalopnik

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat