Kia esittelee uuden 48 voltin kevythybridijärjestelmän Sportagen yhteydessä

Kian ensimmäinen 48 V sähkömoottorilla varustettu kevyt hybridijärjestelmänsä esitellään uudistetussa Kia Sportage-mallissa. Uusi EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmä alentaa CO2-päästöjä tuottamalla lisäenergiaa moottorille kiihdytyksissä 48 V akun ja sähkömoottorin avulla.

Kevythybridijärjestelmä on Kian ensimmäinen 2025 sähköistymisen strategian uusi teknologia. Nyt esiteltävä kevythybridijärjestelmä tekee Kiasta ensimmäisen autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy hybrid-, plug-in hybrid-, täyssähkö- ja kevyellä hybriditeknologialla varustettuja malleja. Kia tulee lanseeraamaan strategiansa mukaisesti 16 uutta sähköisen voimalinjan omaavaa mallia vuoteen 2025 mennessä.

Uusi EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmä mahdollistaa puhtaampien ja vähäpäästöisempien dieselmallien tarjoamisen. EcoDynamics+ -järjestelmän SCR-teknologian ansiosta CO2-päästöt alenevat jopa 4 % WLTP ja 7 % NEDC -päästömittaus-standardien mukaan mitattuna. Hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator, MHSG).

Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa jarrutuksissa, kun dieselmoottori sammuu automaattisesti moottorijarrutuksen- ja jarrutuksen yhteydessä auton vielä liikkuessa. Järjestelmä käynnistää dieselmoottorin aina välittömästi uudelleen kuljettajan painaessa kaasupoljinta.

EcoDynamics+ -hybridijärjestelmä esitellään ensimmäisenä uudistetun Kia Sportagen dieselmoottorin yhteydessä tämän vuoden lopussa. Uusi kolmannen sukupolven Kia Ceed saa kevythybridijärjestelmänsä seuraavana mallina vuoden 2019 aikana.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat