Kesko-konserniin kuuluva K-Caara vahvistaa asemiaan automarkkinoilla

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara vahvistaa aktiivisesti markkina-asemaansa Volkswagenin, Audin ja SEATin jälleenmyynnissä kotimaan markkinoilla. K-Caara ostaa LänsiAuto Oy:n Volkswagen-, Audi- ja SEAT-merkkeihin liittyvät liiketoiminnot Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

– Tällä hetkellä automarkkina konsolidoituu vahvasti kiristyvän kilpailun myötä ja alan toimijat pyrkivät tehostamaan toimintaansa. Nyt ostettavien liiketoimintojen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmin uusien autojen, vaihtoautojen ja jälkimarkkinointipalveluiden osalta. Lisäksi K-Caaran asema Suomen suurimpana Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjänä vahvistuu entisestään kaupan myötä, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

LänsiAuto on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa ja yhtiön tavoitteena on edelleen vahvistaa asemaansa automarkkinoilla toimimalla sekä jälleenmyyjänä että leasing-rahoittajana, vuokraamona ja maahantuojana.

– Tämä kauppa sopii erinomaisesti sekä ostajan että myyjän strategiaan. Meidän pitkän aikavälin tavoitteemme on olla keskeinen kumppani muutamalle päämiehelle Suomessa ja Baltiassa. Ostimme Opel-maahantuonnin Suomessa ja Baltiassa, ja investoimme parhaillaan myös Toyota- ja Nissan-liiketoimintaan pääkaupunkiseudulla, kertoo LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Kyseessä on tuntuvat kaupat, vaikka osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Ostettavien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma liikevaihto 2017 oli noin 67 miljoonaa euroa. Kaupan vaikutuspiirin kuuluvat työntekijät siirtyvät K-Caaran palvelukseen ja liikkeet jäävät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Kaupan toteutuminen on vielä vaille Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lue lisää