Kauhtunut 99-vuotias Willys hurmaa patinallaan

Joskus vanha latolöytö voi näyttää niin upealta sellaisenaan, että tuntuu miltei rikokselta lähteä kunnostamaan autovanhusta.

Vain parin kuukauden kuluttua tämä vuoden 1923 Overland 92 -sarjan Willys Red Bird juhlii satavuotissyntymäpäiviään. Auton ulkomuotokin sen kertoo, että viimeisestä omin voimin tehdystä reissusta on ehtinyt kulua muutama vuosikymmen. Willykset olivat varsin suosittuja 1900-luvun alkuvuosina, ja yritys olikin ilmeisesti toiseksi suurin valmistaja Fordin jälkeen Pohjois-Amerikassa vuosina 1912-1918.

Vaikka kauhtunut auto vaatii melkoisesti työtä, tämä Overland olisi varmasti päät kääntävä, ja ihmisten suut hymyyn kääntävä kulkupeli. Auto sijaitsee Pennsylvanian Morgantownissa, ja siitä on kirjoitushetkellä eBayssa huudettu maltilliset 2475 dollaria. Tai jos ostaja ei malta odottaa, niin sen voi myös huutaa ”osta heti” napista 9000 taalan hinnalla.

Suosittelemme

Vaikka meille ei anneta paljoakaan tietoa tämän Overlandin taustasta ja omistushistoriasta, myyjä tarjoaa autosta paljon kuvia, sekä melko perusteellisia tietoja useimpien autoon liittyvien asioiden kunnosta. Auton ulkopuolella mainitaan olevan pintaruostetta, mutta ainoa ulkoinen todellinen mätävaiva liittyy kuljettajan puolen takalokasuojaan. Vaikka auto olisikin nykyisessä asussaan hieno lähtökohta rodille, niin kunnostus alkuperäisasuun olisi suotavaa, tai jopa auton jättäminen nykyiseen asuunsa.

Suurin osa auton sisätiloista ja tekniikasta tarvitsee jonkinlaista huomiota, mukaan lukien räjähtäneet istuimet ja oviverhoilut, ja lisäksi auton avokatosta on jäljellä enää epämääräiset riekaleet. Miltei satavuotiaan auton alusta näyttää kuitenkin olosuhteet huomioiden hämmästyttävänkin hyvältä, ja myyjä onkin ahkerasti kymmenien myyntikuviensa joukkoon räpsinyt kuvia myös auton alta. Nelisylinterinen moottori on kytketty kolmipykäläiseen manuaalivaihteistoon, jossa on 4.50 perävälitys. Myyjä on halunnut välttää etukäteen myöhempiä ongelmia, ja korostaakin kaikkien moottoriin ja vaihteistoon liittyvän tarvitsevan runsaasti työtä kuntoon saattamiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat