Katso ensimmäiset kuvat uudesta Audi RS 3 Sedanista

Audi RS 3 kuuluu kompaktiluokan tehotykkien ehdottomaan eliittiin. Ensimmäisen sukupolven RS 3 syöpyi fanien mieliin auton turboviitosen ainutlaatuisen murinan ansiosta, joka vei ajatukset 80-luvun legendaariseen ralli-Quattroon. RS 3 sai onneksi pitää viitoskoneensa mallivaihdoksen jälkeenkin, vaikka monissa kilpailijoissa käytetään ainakin paperilla taloudellisempaa turbonelosta. Nykyinen RS 3 paljastettiin vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä, ja auton turboviitosesta irtoaa vajaat 370 heppaa.

Audi esitteli pari vuotta sitten nykyistä RS 3:a enteilevän A3 clubsport quattro -nimisen konseptin, jossa RS 3:n viitoskone ja nelivetotekniikka oli pakattu A3 Sedanin kuoriin. Konseptiauton maski, etupuskuri ja lokasuojanlevitykset olivat paljon villimmät kuin RS 3:n tuotantomallissa, mutta tärkeintä tutkielmassa oli porrasperäisen korin ja RS 3:n tekniikan yhdistäminen. Audi antoi jo tuolloin ymmärtää, että jotakin vastaavaa saattaisi olla tulossa tuotantoonkin.

Nyt RS 3 Sedanin tuotantoon ottaminen on huhujen mukaan vahvistettu Audin Amerikan työntekijöiden sisäisessä konferensissa. Pystyperäisiä ja farkkumallisia sportti-Audeja ei ole Amerikan markkinoilla juuri nähty, ja niinpä RS 3 saataisiin rapakon toisellakin puolella myyntiin sedan-korin myötä. Instagramiin vuosi myös pari valokuvaa upouudesta porrasperäisestä RS 3:sta, eli kuvat on ilmeisesti otettu samassa tilaisuudessa.

Otokset paljastavat lisäksi sen, että RS 3 Sedan tehdään nykyisen A3:n facelift-mallin pohjalle, jonka pitäisi tulla myyntiin vielä tämän vuoden aikana. Kompaktiluokan Audin etuvalot muuttuvat hyvin samannäköisiksi kuin A4:ssä, ja maski levenee sekä litistyy samaan tyyliin. Uudessa RS 3:ssa on nykyversion tavoin verkkokuvioinen maski, mutta maskin kehys vaikuttaa kolmiulotteisemmalta, ja quattro-teksti siirtyy itse maskista sen alareunaan. Myös etupuskurin ilmanottoaukot muuttavat muotoaan, ja niitä yhdistävä hopeanvärinen lista näyttää maskin tavoin entistä moniulotteisemmalta. Lisäksi sedan-mallissa on uudet vanteet, jotka muistuttavat vahvasti mm. RS 4:ssä ja RS 5:ssä käytettyjä pyöriä.

RS 3:n tehot kasvavat faceliftin ja sedan-version myötä todennäköisesti 400 hevosvoiman paremmalle puolelle, koska auto menetti hiljattain kompaktiluokan tehokkaimman mallin kruunun lisää potkua saaneelle Mercedes-AMG A 45:lle. Toivottavasti RS 3:sta saadaan tehtyä myös nykymallia hauskempi ajaa, koska autoa on moitittu tylsän puskevaksi hienoista soundeista ja komeasta teholukemasta huolimatta. VW-konsernista löytyy kyllä osaamista asian korjaamiseksi, koska RS 3:a huomattavasti edullisempi Volkswagen Golf R on jättänyt Audin taakseen useassa ratavertailussa, vaikka molemmissa autoissa on periaatteessa identtinen neliveto.

RS3_2

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat