Katso ensimmäiset kuvat Toyotan uudistuneesta urheiluautosta

Kun Geneven autonäyttelystä on juuri ehditty toipua, seuraavat isot kansainväliset automessut ovat jo aivan nurkan takana. New Yorkin näyttely avaa nimittäin ovensa ensi viikolla, ja autonvalmistajat julkaisevat taas kerran suorastaan kilpaa ensimmäisiä tietoja ja kuvia siellä esiteltävistä uutuusmalleistaan.

Toyota on parhaiten tunnettu melko tylsien ja harmaiden arkiautojen valmistajana, mutta merkin mallistossa on ollut kautta aikojen myös autofaneja kiinnostavia tapauksia. Viime vuosina käytännössä ainoa ajamisen hauskuutta painottava Toyota on ollut takavetoinen GT86-pikkucoupé. Lähes kaikki muut massamerkit ovat hylänneet suhteellisen edulliset kaksioviset sportit, mutta Toyota on pitänyt näitä perinteitä kiitettävästi yllä. GT86:ta on kehuttu kovasti pirteän yliohjaavasta käytöksestään, mutta akuutti tehon puute on estänyt kunnolliset sladit ainakin kuivalla asfaltilla.

Tähän asiaan toivottiin parannusta faceliftin myötä, josta saatiin nyt julkisuuteen ensimmäiset kuvat ja tiedot. Valitettavasti on todettava, että Euroopan versioiden kaksilitrainen vaparibokseri on täysin ennallaan. Jenkkimallien teho on sentään kasvanut viidellä pollella 205 hevosvoiman lukemaan. Erikoisen bokserinelosen käyttö johtuu siitä, että Toyota GT86 on käytännössä sama auto kuin Subaru BRZ, ja vastaiskukoneet ovat kuuluneet jo vuosikymmenten ajan Subarun erikoisosaamiseen.

Ulkoapäin uudistuneen GT86:n tunnistaa isommalla ilmanottoaukolla varustetusta etupuskurista, hieman muutetuista etuvaloista ja tuoreista vanteista. Myös takavalojen grafiikka on laitettu uusiksi, ja niissä on nyt enemmän punaista väriä kuin vanhoissa, vähän tuning-henkisissä kirkaslasivaloissa. Muuten auto näyttää olevan ulkoisesti ennallaan, eli facelift on varsin mieto. Sisätiloihin saa entistä enemmän alcantaraa sekä nahkaa, ja myös rattia on muutettu hieman.

Myös Toyotan sportin jousitusta on peukaloitu entistäkin paremman ketteryyden nimissä. Siinä ei ollut aiemminkaan juuri valittamista, joten nähtäväksi jää, onnistuuko kasvojenkohotus kasvattamaan GT86:n myyntilukuja merkittävästi. Auto ei ole tähän mennessä ollut kovin suuri kaupallinen menestys, mutta se on toisaalta piristänyt Toyotan imagoa mukavasti. Faceliftattu GT86 saadaan Euroopassa myyntiin loppuvuodesta.

Lue lisää