Kansalaisaloite dieselautojen käyttövoimaveron poistamisesta kerää kannattajia hurjaa vauhtia – saman päivän sisällä jo yli 50 000 allekirjoitusta

Dieselin ja bensiinin hintaero on viime aikoina kutistunut lähes olemattomaksi ja tilanne on poikinut kansalaisaloitteen dieselveron poistamiseksi.

Aloite on tehty tänään kansalaisaloite.fi -palvelussa ja se on tämän jutun kirjoitushetkellä kerännyt jo yli 57 000 allekirjoitusta, eli ylittänyt tarvittavan 50 000 allekirjoituksen rajan. Aloitteen ovat panneet vireille Sisko ja Heino Paavola Haapavedeltä.

Aloitetta perustellaan seuraavasti:
– Käyttövoimaveron perusteena oleva käyttökustannusten tasaus ei enää toteudu bensiini- ja dieselpolttoainetta käyttävien autojen välillä. Esimerkiksi 95 oktaanisen bensiinin hinnan ollessa 1,55 €/l ja dieselpolttoaineen 1,57 €/l, polttoaineisiin sisältyvien verojen määrä on bensiinillä 1,09 €/l ja dieselpolttoaineella 0,83 €/l. Käyttövoimavero on dieselautoilla huomattavasti suurempi, kuin bensiiniä käyttävillä autoilla.

– Käyttökustannukset ovat dieselautoilla paljon suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla, johtuen dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

– Etenkin Pohjois-Suomessa ei tule toimeen ilman henkilöautoa, koska välimatkat ovat pitkiä ja työmatka-aikoihin joukkoliikenne ei useinkaan ole sopiva kohtuulliset matka-ajat huomioiden jos ollenkaan.

Nesteen edustajan mukaan dieselin ja bensiinin pieni hintaero johtuu tällä hetkellä dieselin alhaisista varastotasoista, kun taas bensiiniä on tarjolla reilusti enemmän.

Suosittelemme

Aloitteen voi allekirjoittaa täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3471

Aloitteen kannatusilmoitusten tilanne juuri nyt:

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat