Kalle Rovanperä sai oman erikoismallin – vastaava Toyota GR Yaris tehdään myös Sébastien Ogierin kunniaksi

Kuten kaikki varmasti tietävät, Kalle Rovanperä voitti viime kaudella rallin maailmanmestaruuden historian nuorimpana kuljettajana. Nyt rallimenestystä juhlistetaan myös Toyotan siviiliautopuolella kahden uuden erikoismallin voimin.

Nykyinen GR Yaris jatkaa takavuosien A-ryhmän Celica GT-Fourin jalanjäljissä, josta tehtiin menestyksen huippuvuosina Carlos Sainz Edition myytäväksi asti. Vaikka tämänhetkisellä Rally 1 -tykillä ei olekaan teknisesti juuri mitään yhteistä GR Yariksen katuversion kanssa, mielikuvatasolla yhteys on kuitenkin vahva. Niinpä Toyota jatkaa erikoismallien perinteitä Tokion Auto Salonissa julkistetun parivaljakon myötä.

Kuva: Toyota

Tällä kertaa autojen nimet ovat Kalle Rovanperä Edition ja Sébastien Ogier Edition. Ne juhlistavat Toyotan kahta viimeisintä mestaruutta, koska ennen Kallea ykkössijalle kaasutteli vielä kestomestari Ogier kaudella 2021. Erikoismallit tulevat tarjolle vain Japanin kotimarkkinoilla, mutta myynnin aloitusajankohdasta ei ole sielläkään vielä tietoa.

Ogier Editionin ulkokuorta koristaa mattaharmaa sävy, joka saa kontrastia ovien mustista Toyota Gazoo Racing -tarroista. Lisäksi autossa on siniset jarrusatulat, ja vanteissakin on erikoismallin statuksesta kertovat tarrat. Myös sisustaa on hienosäädetty sinisillä, valkoisilla ja punaisilla kontrastiompeleilla sekä keskikonsolin laatalla.

Kuva: Toyota

Rovanperä Editionin värimaailma on puolestaan paljon lähempänä Toyotan tehdasralliautoja. Värimaailmassa yhdistellään valkoista, punaista sekä harmaata rallitarroihin. Lisäksi autossa on punaiset jarrusatulat sekä erityinen aerodynamiikkapaketti, joka pitää sisällään isomman etusplitterin sekä kookkaan takaspoilerin. Sisustan kontrastiompeleet ovat puolestaan siniset sekä hopeanväriset, ja Rovanperä Editionissakin on erikoismallista muistuttava laatta keskikonsolissa.

Sekä Ogier että Rovanperä Edition pohjautuvat Japanissa myynnissä olevaan GR Yaris RZ:aan. Autoja vauhdittaa kolmipyttyinen 1,6-litrainen turbokone, jonka tuottamat noin 270 heppaa ja 390 newtonmetriä välitetään kaikille neljälle pyörälle rallimalliin. Toyota tarjoaa japanilaisille ostajille myös mahdollisuutta säätää kaasupoljin, neliveto ja ohjaus oman ajotyylin mukaisesti.

Kuva: Toyota
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat