Kaksi kärpästä yhdellä iskulla – tässä Audi RS 6:ssa on sekä MTM:n virityssarja että Mansoryn korisarja

Jo vakiokuntoinen Audi RS 6 riittänee useimmille 600 hevosvoiman tehonsa ja farmariksi varsin aggressiivisen ulkonäkönsä myötä. Tämän jutun auto ei kuitenkaan kelvannut puolalaisomistajalle tehtaan jäljiltä, vaan Audi on saanut tuunausta sekä ulkonäköönsä että tekniikkaansa.

Rinkulamerkin tuotteisiin keskittyvän Auditographyn YouTubessa esittelemä RS 6 yhdistelee huomionhakuisista tuotteistaan tunnetun Mansoryn korisarjan ulkoisesti paljon matalampaa profiilia pitävän MTM:n viritykseen pellin alla. Välillä Mansoryn tuning-palikat ylittävät reilusti hyvän maun rajat, mutta RS 6:n suhteen firma on malttanut pysyä suhteellisen hillityllä linjalla ainakin moniin muihin luomuksiinsa verrattuna.

Tämä yksilö on saanut keulalleen maskia reunustavat hiilikuituosat ja samasta materiaalista leivotut tehosteet etupuskuriin. Lisäksi puskurin alle on sovitettu hiilikuituinen spoileri, jonka sivuista nousevat ilmaa etupyörien suuntaan ohjaavat siivekkeet. Keskipahkalla ja ilmanpoistoaukoilla varustettu konepeltikin on peräisin Mansoryn valikoimasta. Sivulta erottuvat puolestaan helmojen alle lisätyt palikat ja etulokasuojien kidukset, mutta vanteet ovat edelleen Audin omat.

22-tuumaisissa kiekoissa ei toisaalta olisikaan juuri kohentamista ainakaan koon suhteen, mutta mustiin vanteisiin on sentään lisätty jarrusatuloiden ja auton koristeraitojen kanssa yhteen sointuvia sinisiä tehosteita. Lisäksi alustaa on madallettu sporttisemman kulkuasennon nimissä. Takanäkymää on puolestaan höystetty tummennetuilla valoilla, peräti kahdella spoilerilla ja uusiksi laitetulla puskurilla, jonka keskellä komeilee massiivinen hiilikuituinen diffuusori. Myös vakiot ovaalit tuplaputkenpäät on korvattu neljällä kulmikkaalla ulostulolla.

Suosittelemme

Tässä tapauksessa ulkonäölle löytyy katetta myös pellin alta, koska MTM:n Stage 2 -virityssarjan myötä nelilitraisesta tuplaturbokasista revitään irti huimat 820 hevosvoimaa ja 1167 newtonmetriä. Näillä eväillä suoritusarvotkin ovat superautoluokkaa. Satasen nopeus saavutetaan alle kolmessa sekunnissa ja huippunopeudeksi kerrotaan 330 km/h, joten tällä perhefarmarilla ei todellakaan jää jalkoihin.

 

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat