Jokamiehen autokoulu starttaa

Suomalainen liikennekulttuuri on ihan oma lajinsa. Virallisen liturgian mukaan ainoa syy kaikkiin ongelmiin on ylinopeus, vaikka ainoa syy alhaisiin rajoituksiin ja sitä kautta runsaisiin ylinopeuksiin on valtion kassan kartuttaminen. Todellisuudessa liikenteen ongelmat löytyvät jostain ihan muualta; näitä haasteita kohtaamaan teimme Jokamiehen autokoulun.

Autokoulu opettaa perustaitoja

Virallisen valvonnan keskittyessä nopeussakkojen keräämiseen jää muu töppäily vähemmälle huomiolle. Niin pitkään kun noudattaa nopeusrajoituksia ei käytännössä tarvitse pelätä poliisia. Jopa ulosajosta, jossa on teoreettisen vaaran sijaan aiheutettu todellinen vaaratilanne, selviää useimmiten nuhteilla – jos poliisi edes vaivautuu paikalle.

Jokamiehen autokoulu keskittyy tähän muuhun töppäilyyn. Annamme huutia vilkkua säästäville tolvanoille, liikenneympyrässä vehtaaville vatipäille, ja tyhjän moottoritien vasenta kaistaa jurraaville hinupettereille. Jotta homma ei mene puskista huuteluksi, niin toki annamme Autokoulussa ohjeet kuinka ajat oikein – muut huomioiden.

Liikenteessä on paljon mukavampaa, kun sähläämisen sijaan ajetaan reippaasti omalla vuorolla ja toimitaan kohteliaasti muita tielläliikkujia kohtaan.

Tule mukaan autokouluun

Autokouluun pääset kerran viikossa jokamies.fi sivustolla. Aloitamme ensi viikolla opettelemalla vilkun käytön perusteita. Tervetuloa mukaan!

Musiikit tarjoaa BjoKip.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat