Jokamiehen autokoulu starttaa

Suomalainen liikennekulttuuri on ihan oma lajinsa. Virallisen liturgian mukaan ainoa syy kaikkiin ongelmiin on ylinopeus, vaikka ainoa syy alhaisiin rajoituksiin ja sitä kautta runsaisiin ylinopeuksiin on valtion kassan kartuttaminen. Todellisuudessa liikenteen ongelmat löytyvät jostain ihan muualta; näitä haasteita kohtaamaan teimme Jokamiehen autokoulun.

Autokoulu opettaa perustaitoja

Virallisen valvonnan keskittyessä nopeussakkojen keräämiseen jää muu töppäily vähemmälle huomiolle. Niin pitkään kun noudattaa nopeusrajoituksia ei käytännössä tarvitse pelätä poliisia. Jopa ulosajosta, jossa on teoreettisen vaaran sijaan aiheutettu todellinen vaaratilanne, selviää useimmiten nuhteilla – jos poliisi edes vaivautuu paikalle.

Jokamiehen autokoulu keskittyy tähän muuhun töppäilyyn. Annamme huutia vilkkua säästäville tolvanoille, liikenneympyrässä vehtaaville vatipäille, ja tyhjän moottoritien vasenta kaistaa jurraaville hinupettereille. Jotta homma ei mene puskista huuteluksi, niin toki annamme Autokoulussa ohjeet kuinka ajat oikein – muut huomioiden.

Liikenteessä on paljon mukavampaa, kun sähläämisen sijaan ajetaan reippaasti omalla vuorolla ja toimitaan kohteliaasti muita tielläliikkujia kohtaan.

Tule mukaan autokouluun

Autokouluun pääset kerran viikossa jokamies.fi sivustolla. Aloitamme ensi viikolla opettelemalla vilkun käytön perusteita. Tervetuloa mukaan!

Suosittelemme

Musiikit tarjoaa BjoKip.

Lue lisää