Jokamiehen autokoulu osa 8 – Moottoritieltä poistuminen

Autokoulussa on vietetty useampi viikko moottoritiellä ja lopulta päästään sieltä pois!

Muista vilkku!

Moottoritieltä poistutaan muita häiritsemättä. Jotta muut tietävät mitä aiot tehdä, ilmoita aikeistasi vilkulla hyvissä ajoin. Vilkku laitetaan päälle muutama sekunti ennen poistumisrampille siirtymistä, jotta hitainkin hämäläinen ehtii ymmärtää mitä nyt tapahtuu.

Älä sohella

Hidastusrampille ei saa puikata viimetingassa suoraan vasemmalta kaistalta edellämenevän puskuria hipoen. Liittymästä ilmoitetaan 1-2 km ennen liittymää, joten poistuminen ei voi tulla yllätyksenä kenellekään (jos tulee, niin kortti pois!). Tänä aikana oikealta kaistalta löytyy väkisin sopiva rako, jonne hidastaa vauhtinsa.

Tulkinnanvarainen rajoitus

Sääntösuomalaisen on hankala ajaa rampilla, koska tieliikennelaki on epäselvä koskien moottoritien ramppien rajoituksia. Periaatteessa se voidaan tulkita omaksi tiekseen, jolla on voimassa 80 km/h yleisrajoitus, jolloin jopa kahden moottoriten välisellä rampilla täytyisi tämän tulkinnan mukaan laskea nopeus kahdeksaankymppiin ellei liikennemerkien toista osoiteta. Tilanne on kimurantti, koska tiehallinto tulkitsee rampit nopeudenmuutosalueiksi, joilla ei ole erillistä nopeusrajoitusta.

Jarruta vasta rampilla

Jokamies suosittelee maalaisjärjen käyttöä pilkunviilaamisen sijaan. Moottoritiellä on ihan turha alkaa jarruttelemaan, koska hidastusrampilla on poikkeuksetta aikaa jarruttaa vaikka lasissa olisi otsikkoihin oikeuttava ylinopeus. Moottoritiellä jarruttaminen hidastaa kaikkien muiden menoa ja aikaansaa haitariliikkeen, joka pahimmillaan johtaa onnettomuuksiin. Rampillakaan ei tarvitse seistä jarrulla, koska useimmiten jo pelkkä moottorijarrutus laskee riittävästi nopeutta.

Suosittelemme

Jokamiehen vinkit

  1. Siirry oikealle kaistalle viimeistään 200-300m ennen liittymää
  2. Laita vilkku hyvissä ajoin päälle
  3. Siirry hidastuskaistalle jarruttamatta nopeutta, hidasta vasta rampilla

Osaatko jo ohittaa?

Autokouluun pääset kesäisin joka toinen viikko jokamies.fi sivustolla. Ensi kerralla jatketaan ohittamisen kertauskurssin merkeissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat