Joka vuosi yli puoli miljardia kertakäyttöistä muovipulloa päätyy Ford autojen lattiamatoksi

Ford on kasvattanut vuosi vuodelta kierrätysmateriaalien käyttöä autoissaan ja hyötykäyttää muun muassa muovipulloja autojen lattiamattojen valmistuksessa. Jo kuuden vuoden ajan, Ford on jauhanut vuosittain hiutaleiksi yli miljardi muovipulloa, joista 650 miljoonaa pulloa on päätynyt Ford EcoSport SUV -automallin lattiamattoiksi.

Muovin käyttö matoissa vaatii ensin sekä pullojen että korkkien pilkkomista pieniksi hiutaleiksi. Tämän jälkeen hiutaleet kuumennetaan 260°C lämpötilaan ja sulatetaan ennenkuin niistä muotoillaan hiuksen vahvuista kuitua. Kuidut kehrätään langaksi kiertämällä useita kuituja yhteen – ja tästä materiaalista kudotaan matot.

– Kuluttajien tietoisuus pois heitetyn muovin aiheuttamasta vahingosta on kasvanut todella paljon – mutta meillä on jo pitkään ollut tavoitteena lisätä kierrätettyjen ja uusiutuvien materiaalien käyttöä jokaisessa autossa, jonka valmistamme, sanoo Tony Weatherhead, Materials Engineer, Ford Motor Company.

Ford aloitti kierrätetyn muovin käytön Mondeossa yli 20 vuotta sitten, ja nykyään Ford kierrättää maailmanlaajuisesti jopa 1,2 miljardia pulloa vuosittain.

Lue lisää