Jenkkiseriffi joutui tukalaan paikkaan – yli 700-heppainen Dodge Charger Hellcat on USA:n oikeuministeriön mielestä liian arvokas poliisiautoksi

Dodge Challenger ja Charger SRT Hellcat kuuluvat nykymuskelien ehdottomaan aateliin ainakin teholukemiensa puolesta. Autojen pellin alla muriseva 6,2-litrainen veekasi tuottaa nimittäin mekaanisen ahtimen ansiosta peräti 707 hevosvoiman tehon, mikä on enemmän kuin monissa superautoissa. Charger on harvoja neliovisia takavetoisia nykyjenkkejä, joten se on myös USA:n poliisivoimien suosiossa Fordin ja Chevroletin klassisten full size -takavetomallien tuotannon lopettamisen jälkeen.

Chargereita on mennyt poliisikäyttöön niin paljon, että Dodge on räätälöinyt lainvalvojia varten Pursuitiksi nimetyn erikoisversion. Lähtöhinnaltaan reilun 32 000 dollarin arvoista poliisi-Chargeria vauhdittaa 3,6-litrainen Pentastar-V6, josta irtoaa autoa jo suhteellisen mukavasti liikuttavat 292 hevosvoimaa. Charger Pursuitin suosiosta poliisiautona kertoo, että esimerkiksi Kalifornian osavaltio tilasi niitä peräti 580 kappaletta pari vuotta sitten.

Georgian osavaltiossa sijaitsevan Gwinnettin piirikunnan seriffi ei kuitenkaan tyytynyt V6-koneiseen Chargeriin, ja ahtamattomalla Hemi-V8:lla varustettu mallikaan ei tullut kyseeseen uutta poliisiautoa hankittaessa. Seriffi Butch Conway päätyi nimittäin suoraan Charger SRT Hellcatiin, joka maksaa yli tuplasti enemmän kuin poliisikäyttöön räätälöity Pursuit-versio. Hellcatin hintalapussa Atlantin toisella puolella lukee reilut 69 000 dollaria, mikä on vielä hyvin kohtuullinen summa tehoihin nähden, mutta kuitenkin liikaa Yhdysvaltain oikeusministeriölle.

Ministeriö vaati auton ostoon käytettyjä rahoja palautettavaksi, koska Hellcat oli virkamiesten mielestä tarpeettoman kallis hankinta. Chargerin osto rahoitettiin takavarikoidun omaisuuden avulla, jota pitäisi käyttää veronmaksajilta saatujen rahojen tavoin. Butch Conwaylla oli kuitenkin ainakin omasta mielestää hyvä syy muskeliauton ostoon. Sitä on nimittäin tarkoitus hyödyntää poliisilaitoksen “Beat the Heat” -nimisessä valistuskampanjassa, jonka puitteissa järjestetään liikennevalistusta palvelevia kiihdytyskisoja. Tavoitteena on varoittaa paikallisia kuskeja kaahailun vaaroista ja pitää heidät poissa laittomista katukiihdyttelyistä.

Vaikka tarkoitus saattoi olla hyvä, Gwinnettin viranomaiset aikovat nyt totella oikeusministeriötä ja palauttaa Chargerin ostoon käytetyt rahat vaatimuksen mukaisesti. Seriffi Conway on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että auto oli asianmukainen hankinta. Se tekee kuulemma piirikunnan maanteistä turvallisempia, ja vajaan 70 000 dollarin ostohinta on vain pisara meressä poliisilaitoksen 92 miljoonan dollarin budjettiin suhteutettuna. Jäämme odottelemaan, joutuuko seriffi palauttamaan rahojen lisäksi myös Charger SRT Hellcatinsa.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat