Jeepin pick-up tulee vihdoin myyntiin Euroopassakin – Gladiatoria vauhdittaa kolmilitrainen diesel

Jeepin pick-up Gladiator esiteltiin Atlantin toisella puolella jo yli kaksi vuotta sitten, mutta eurooppalaiset ovat jääneet tähän asti lehdellä soittelemaan. Nyt lava-Jeep tulee vihdoin vanhalle mantereellekin diesel-V6:n voimin.

Jeep avasi jo auton tilauskirjat, ja ensimmäisiä yksilöitä odotetaan jälleenmyyjille vielä alkuvuoden aikana. Euroopassa äijämäisen Gladiatorin pellin alle saa vain yhden moottorivaihtoehdon, eli kolmilitraisen kuutosdieselin. Turboahdettu Multijet-V6 tuottaa 264 hevosvoiman huipputehon, kun taas vääntöä löytyy peräti 600 newtonmetrin verran. Voimansiirrosta vastaa aina kahdeksanvaihteinen automaatti. Vaikka vanhalla mantereella Gladiatorin nokalle saa pelkästään dieselin, Euroopan ulkopuolella tarjolla on myös 3,6-litrainen bensa-V6.

Euroopan mallisto koostuu Sport- ja Overland-nimisistä varustetasoista. Lisäksi lanseerausvaiheessa tarjotaan erikoisherkuilla kuorrutettua Launch Editionia. Ulkovärikartasta löytyy yhdeksän eri sävyä, jotka voi yhdistää joko kankaiseen tai kovaan kattoon. Hardtopin saa korin värisenä tai mustana. Pick-upia voi lisäksi yksilöidä yli 200 virallisella Mopar-tarvikkeella, joiden skaala ulottuu erilaisista lavakatteista astinlautoihin ja alumiinivanteisiin.

Jeepin lähes myyttinen maine velvoittaa, joten Gladiatorissa on Euroopan markkinoilla vakiona jatkuva Selec-Trac-neliveto. Maastoajoa helpotetaan kaksinopeuksisella alennusvaihteella ja tukevilla Dana 44 -akseleilla sekä edessä että takana. Jeepin mukaan perustasoa edustava Sport sopii mainiosti lähtökohdaksi maastoajoa varten tehtäville tuunauksille, kun taas Overlandissa on jo vakiona monia mukavuus- ja tekniikkapuolen varusteita.

Suosittelemme

Ensimmäisille eurooppalaisasiakkaille tarkoitettu ja vain rajoitettuna eränä valmistettava Launch Edition on puolestaan oman kategoriansa luksusmalli. Vakiovarustelistalta löytyvät mm. 18-tuumaiset alumiinivanteet, korinväriset lokasuojanlevikkeet ja kovakatto, lavalle ruiskutettu suojapinnoite, lavan lastausjärjestelmä sekä suojakansi. Lisäksi sisustaa koristavat mustat nahkapenkit, ja tietoviihdejärjestelmänä palvelee 8,4-tuumaisella ruudulla varustettu Uconnect. Se on yhteensopiva sekä Android Auton että Applen CarPlayn kanssa. Varustelistan viimeistelevät eteenpäin näyttävä kamera ja Alpine Premium -äänentoistojärjestelmä, jonka mukana tulee myös kannettava langaton kaiutin.

LähdeCarscoops

Lue lisää