Jeep Gladiator 2020 on vaativan seikkailijan tarpeisiin mukautuva avolava

Jeep on amerikkalainen 1940-luvulla perustettu autonvalmistaja, joka tunnetaan parhaiten toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain armeijan käyttöön valmistamistaan Willys-maastoajoneuvoista. Vuosien kuluessa Jeep on myös valmistanut useita siviiliajoneuvoja, joista tuorein tulokas on vuonna 2020 myyntiin tuleva Jeep Gladiator.

Mahtipontinen nimi antaa ymmärtää kovan luokan suorituskykyä, ja sen Jeep myös ymmärtää antaa. Valittavissa on joko 3,6-litrainen Pentastar V6- tai 3-litrainen V6 EcoDiesel -moottori, jonka jatkeena on joko 6-pykäläinen manuaali tai 8-pykäläinen automaatti. Reilunkokoisen matkustamon takaa löytyvälle lavalle voi lastata huoleti reilun 700 kilon edestä tavaraa ja vetokykyä löytyy kolmen ja puolen tonnin edestä. True-Lock -sähköinen lukko etu- ja taka-akselilla, Trac-Lok lukkoperä ja elektronisesti säätyvät kallistuksen vakaajat, takaavat jatkuvan nelivedon yhteydessä varman etenemiskyvyn vaikeissakin olosuhteissa. Veden ylitys sujuu ongelmitta alle 80 senttimetriä syvän lätäkön ilmaantuessa eteen.

Jeep Gladiator on mahdollista tuunata jo tehtaalla mieleisekseen, sillä varustelista on pitkä ja siitä löytyy muun muassa kymmeniä eri ovi, katto ja tuulilasi -kombinaatioita. Kattoratkaisuksi voi valita perinteisen kovakaton tai rätin, jonka voi kelata kokonaan pois, jolloin Gladiatorista tulee täysin avonainen tuulilasin etureunasta takalautaan asti. Tuulilasi on myös mahdollista kääntää kokonaan alas konepellin päälle, kuten legendaarisessa Willys-jeepissä!

Vaikka Jeep Gladiator haiskahtaakin vahvasti työkalulta, on sen sisätiloihin saatavilla viimeisintä huutoa olevat viihde- ja hyötyjärjestelmät. Neljännen sukupolven Uconnect-järjestelmästä löytyy Apple CarPlay ja Android Auto -tuki ja näytöksi voi valita joko 7- tai 8,4 -tuumaisen monikosketusnäytön, josta voi säätöjen lisäksi katsella vaikka etukameran kuvaa, mistä on hyötyä kunnon off-road ajossa. Gladiator on myös varustettu nykyaikaisilla ajoturvallisuusjärjestelmillä, joten sillä on turvallista kyyditä vaikka lapset kouluun. Neljä kattavaa varustetasoa ovat Sport, Sport S, Overland ja Rubicon

– Selkeästi avolava-auto, mutta tunnistettavissa Jeepiksi. Uusi 2020 Gladiator on ultimaattisin ajoneuvo mihin tahansa seikkailuun, sanoo Tim Kuniskis, Jeepin Pohjois-Amerikan johtaja.

– Tämän tyyppiselle ajoneuvolle on hurjasti kysyntää niin uskollisien Jeep-asiakkaidemme kuin kaikkien avolava-autoilijoidenkin keskuudessa. Pitkät perinteet ja luotettavuus yhdistyy Gladiatorissa, joka on kestävä, muunneltava ja käytännöllinen, sekä kyvykkäin keskikoinen avolava-auto, mitä on koskaan tehty, summaa Kuniskis.

Suosittelemme

Jeep Gladiator valmistetaan Toledossa, Ohion osavaltiossa ja se nähdään ensimmäistä kertaa USA:ssa autoliikkeissä vuoden 2019 toisella puoliskolla.

 

Lue lisää