Japanin superautolegenda on entistä ylellisempi – tehotkin kasvoivat 570 heppaan

Nissan GT-R on yksi harvoja japanilaisia kovan luokan urheiluautoja. Alun perin Skyline GT-R:nä uransa aloittanutta mallia on valmistettu jo yli 45 vuotta, mutta vasta nykyistä, vuonna 2007 esiteltyä versiota on myyty virallisesti Euroopan markkinoillakin. GT-R oli kohonnut Playstation-sukupolven silmissä niin suureksi legendaksi, että auto kannatti tuoda myyntiin Japanin ulkopuolellakin. Nykyinen GT-R on suorituskykynsä osalta pitänyt tuplasti kalliimpia superautoja pilkkanaan, mutta erityisesti auton sisusta on ollut kovin muovinen pahimpiin kilpakumppaneihin verrattuna.

Nykymallin GT-R:ää on siis valmistettu jo melko pitkään, ja auto on saanut tänä aikana monta pientä kasvojenkohotusta. Nyt niistä todennäköisesti viimeinen ja kattavin esiteltiin tällä viikolla ovensa avanneessa New Yorkin autonäyttelyssä. Faceliftissä on panostettu erityisesti sisustan laatuvaikutelman kohentamiseen. Niinpä Nissanin superautossa on nyt mm. nappanahalla verhoiltu ja nappulaviidakon osalta huomattavasti karsittu kojelauta, isommalla kosketusnäytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä, uudet vaihtoläpyskät ratissa, entistä mukavammat penkit ja parempi äänieristys. Kilpailijoiden etumatkaa mukavuuden ja ylellisyyden osalta on siis selvästi haluttu kuroa kiinni.

gt-r_3

Ulkonäköäkin on uudistettu, mutta muutokset pistävät vain todellisen asiantuntijan silmään. Maskin tuore V-muoto edustaa samaa tyyliä kuin monissa muissa viime aikojen Nissaneissa, ja etupuskurissa on entistä isommat ilmanottoaukot. Myös konepelti on laitettu uusiksi, ja sen voimakkaammat pullistukset parantavat Nissanin mukaan GT-R:n tasapainoa kovemmissa nopeuksissa. Lisäksi auton värivalikoimaa on uudistettu, ja japanilaissporttiin saa nyt tuoreen Blaze Metallic -nimisen oranssin sävyn.

gt-r_2

Tekniikkapuoltakaan ei ole unohdettu, ja niinpä GT-R:n Premium-mallissa on uusi titaaniputkisto. 3,8-litraisesta tuplaturbo-V6:sta on puolestaan kutiteltu 20 lisähevosvoimaa, eli kokonaisteho on nyt komeat 570 heppaa. Lisäksi vääntökäyrä on muuttunut entistä tasaisemmaksi. Porsche 911 Turbo ja kumppanit saavat olla siis entistä enemmän varuillaan, jos GT-R:n nokka ilmestyy taustapeiliin.

Suosittelemme

Mallivuoden 2017 Nissan GT-R tulee myyntiin tulevan kesän aikana, mutta Suomeen ei todennäköisesti eksy kovinkaan montaa yksilöä. Kyseessä voi muuten olla kaikkien aikojen viimeinen pelkästään polttomoottorilla varustettu GT-R, koska kokonaan uusi seuraajamalli on vahvojen huhujen mukaan hybridi.

gt-r_4

Lue lisää