Jaguar herätti XKSS:n eloon – maailman ensimmäisen superauton paluu

Jaguar Classic herätti legendaarisen XKSS-mallin uudelleen eloon! Ensimmäinen kappale on esillä Petersen -museossa Los Angelesissa.

Tämä todella kaunis käsin tehty auto on uustuotantoa, mutta täysin vuoden 1957 mallin mukainen. Jaguar Land Rover Classicin huippuammattilaiset tekevät Iso-Britanniassa vain yhdeksän Jaguar XKSS -autoa, jotka toimitetaan asiakkaille ensi vuonna.

Jaguar XKSS:ää on usein tituleerattu maailman ensimmäiseksi superautoksi. XKSS on katuversio legendaarisesta D-typestä, mikä tunnetaan moninkertaisena Le Mans-voittaja-autona. D-typeä valmistettiin vuosina 1954-1956.

Jaguar XKSS

Jaguar XKSS

Vain kuusitoista alkuperäistä XKSS-mallia selvisi aikoinaan ulos tehtaasta, sillä yhdeksän autoa tuhoutui Jaguarin Browns Lane -tehtaan tulipalossa vuonna 1957. Siksi Jaguar valmistaa nyt nuo yhdeksän kappaletta uudelleen ja toimittaa ne asiakkailleen miljoonan punnan kappalehintaan.

Suosittelemme

Jaguarin insinöörit käyttivät valmistuksessa apuna modernia 3D-skannausta. He skannasivat useamman alkuperäisen vuoden 1957 XKSS:n läpikotaisin, jotta valmistettava kori ja osat vastaisivat täsmälleen alkuperäistä. Auton kori valmistetaan alkuperäisen mallin mukaan magnesiumin ja alumiinin seoksesta, jota käytetään mm. lentokoneissa sen keveyden ja lujuuden vuoksi.

Jaguar XKSS

Jaguar XKSS

XKSS:n moottorina on D-typestä tuttu 3.4-litrainen suora kuutonen, joka tuottaa 262 hevosvoimaa. Moottorin lohko ja kansi ovat rautavalua, ja sitä koristavat kolme Weberin DC03 -kaasutinta.

Alkuperäiseen malliin verrattaessa ainoa muuttunut asia on polttoainejärjestelmä, mitä on jouduttu hieman päivittämään vastaamaan nykyisiä polttoaineita. Autoon yli miljoona euroa laittava ostaja voi siis huoletta istua XKSS:n ohjaamoon ja kokea autenttisen 50-luvun superauton fiiliksen.

[easy-image-collage id=19243]

 

 

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat