Uusi, vallankumouksellinen Jaguar XE

Jaguar XE on uusi tulokas perheautojen keskiluokkaan. Takavetoinen, tehokas ja kevyt XE, on ennen kaikkea ajajan auto.

Se on pienin, kevyin, jämäkin ja aerodynaamisin Jaguar mitä on nähty. Aikamoisia superlatiiveja perheautosta, mutta onko siitä lunastamaan lupaukset?

Alumiinirunkoisen ja noin 1500 kiloisen XE:n ilmanvastuskerroin on vain 0,26. Teknisien ratkaisujen ja uusien diesel-moottorien ansiosta, co-päästöt on saatu niinkin alas kuin 99 g/km. Samoin kulutus joka on alimmillaan 3,8 l/km. Pienimmät päästöt onnistuvat kaksilitraisella, 163 heppaisella diesel-koneella.

Jaguar XE

Muita pannuvaihtoehtoja ovat kaksilitrainen, nelisylinterinen bensa, sekä kolmilitrainen remmiahdettu V6, joka tarjoaa malliston kovimmat kyydit 340:llä hevosella. Kahdenlitran diesel- ja bensakoneista löytyy myös eri tehoversiot: D 163/180 ja B 200/240 heppaa.

Voimansiirtoon on tarjolla kaksi vaihtoehtoa, kuusilovinen manuaali tai kahdeksanportainen automaatti.

Suosittelemme

Jaguar esittelee XE:n yhteydessä täysin uuden Jaguar All Surface Progress Control -järjestelmän, minkä tehtävänä on maksimoida pito pienissä nopeuksissa ja vaikeissa olosuhteissa – siis saada auto liikkeelle liikennevaloista talvisessa ylämäessä. Liikkumiseen liittyvät myös XE:stä löytyvät eri ajotilat:  Eco, Normal, Winter ja Dynamic.

Turvajärjestelmäpuolella XE:stä löytyy eteenpäin kyttäävä stereokamera automaattisella pysäytysjärjestelmällä, eli jos kolari uhkaa, auto pysähtyy itsestään. Auto myös varoittaa jos kaista alkaa vaihtua vahingossa ja tunnistaa liikennemerkit.

Jaguar XE

Navigointi on vakiona jokaisessa mallissa ja lisävarusteena autoon saa Laser HUD-näytön, joka ampuu tuulilasin nurkkaan ajonopeuden lisäksi ajo-ohjeita ja pitää kuljettajan katseet tiessä.

Jaguar XE on vastikään esitelty suurelle yleisölle ja Suomeen ensimmäiset mallit saapuvat vuoden 2015 aikana. Suomen hinnoittelu ei ole vielä Jokamies.com:n tiedossa, mutta esimerkiksi Lontoosta kärry irtoaa halvimmillaan noin 27 oooo punnalla.

 

Lue lisää