Jaguar laittoi uuden I-PACE sähköauton Teslan kanssa viivalle – tulokas voitti

Jaguar I-PACE on uusi sähköauto, joka haastaa vakavissaan premiumsähköautomarkkinaa hallitsevan Teslan.

Jaguar laittoi uuden I-PACEn kiihdytyskilpailuun Tesla Model X 75D ja 100D -sähköautomalleja vastaan. Kyseessä oli 0-60-0 mph kisa, eli kiihdytys noin sataan kilometriin tunnissa ja siitä täysjarrutus pysähdyksiin. Kisa ajettiin Meksikon Formula E-radalla, missä sähköformulat ajavat kilpaa tänä viikonloppuna. Jaguar I-PACEn ratissa nähtiin Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing -tallin kilpakuljettaja, ja Teslan ratissa Indy Car -mestari ja Indy 500 voittaja, Tony Kanaan.

Teslaa noin 300 kiloa kevyempi I-PACE oli kiihdytyksessä auton mitan edellä Tesla Model X 75D -mallia ja myös pysähtyi saman verran tätä aiemmin. Myös 100D -mallia vastaan ajettu kisa päättyi Jaguarin hyväksi. Testi osoittaa Jaguarin suorituskyvyn olevan hyvällä tasolla, ja koska myös sen tarjoama 480 kilometrin toimintasäde on samalla viivalla Teslan huippumallien kanssa, on Jaguar reilusti Teslaa edullisemmalla hinnallaan todella kova kilpailija sähköautomarkkinoilla.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat