Jäätävän upea ja nopea uusi BMW M4 GTS

BMW M4 GTS on parhaimmillaan radalla. Siitä on todisteena maailman ehkä tunnetuimmalla kilparadalla, Nürburgring-Nordschleifella ajettu, 7 minuutin 28 sekunnin kierroaika.

M4 GTS on erikoismalli, jonka BMW on tehnyt kunnioittaakseen ikonisen M3-mallin kolmekymmentävuotista taivalta. M4 GTS:ää tehdään vain 700 kappaletta, joten kannattaa laittaa tilaus sisään ajoissa, mikäli haluaa tämän upean bemarin talliinsa.

BMW M4 GTS

Kuten jokaisen M-bemarin, myös GTS:n sydämenä on moottori. GTS:n kolmelitrainen, turbolla höystetty rivikutonen tarjoaa 500 hevosvoimaa ja 600 Newtonmetriä vääntöä. Näillä lukemilla auto kiihtyy 3,8 sekuntia sataseen ja pystyy saavuttamaan 305 km/h huippunopeuden. Ja vaikka kyseessä on terävin ja kovin M4 mitä on koskaan tehty, BMW:n mukaan GTS suoriutuu hyvin myös normaaliajosta.

Moottorin jatkeena on seitsemännopeuksinen M-kaksoiskytkin vaiheisto, mikä huolehtii optimaalisen vaihteen käytöstä keskeytyksettä. Mikäli kuljettaja kuitenkin haluaisi totaalisen kontrollin, löytyy ratin takaa läpyskät millä laatikkoa voi käskeä suoraan. Ajo-ohjelmat ja lähtöjärjestelmät on säädetty lisääntyneen suorituskyvyn tasolle ja pidosta huolehtii edessä 265/35 R19 ja takana 285/30 R20 renkaat.

 

Suosittelemme

BMW M4 GTS

Dieetin ja kevyempien osien ansiosta GTS painaa vain 1510 kiloa, ja voima-paino suhde on todella hyvä – kolme kiloa per heppa. Keveyttä on haettu muun muassa hiilikuiturunkoisilla penkeillä, sekä muilla kevyillä sisustan elementeillä.

Ulkopuolella näkyvät kevennykset ovat hiilikuituvahvisteista muovia oleva konepelti, katto ja säädettävä takaspoileri. Takana auton alla oleva diffuusori on tehty kokonaan hiilikuidusta. Pakoputkiston titaaniset äänenvaimentimet ovat kevyemmät, mutta tarjoavat myös mahtavat äänet.

Mikäli M4 GTS ei peruskonfiguraatiolla ole riittävä aiheuttamaan väristyksiä kehossa, tarjolla on vielä Clubsport -paketti, mikä sisältää oranssin turvakaaren, rataspeksatut kuusipistevyöt ja jauhesammuttimen.

 

BMW M4 GTS

 

 

  • Avainsanat
  • M4

Lue lisää