Jäähyväiset kylpyammeelle – avomallinen VW T-Roc ei saa seuraajaa

Volkswagenilla on pitkät perinteet avoautojen osalta, mutta tällä hetkellä niiden lippua pitää korkealla enää todellinen erikoisuus eli crossover-korinen T-Roc Cabriolet. Se on joutunut jakamaan saman kohtalon vastaavalla reseptillä aiemmin yrittäneiden Nissan Muranon ja Range Rover Evoquen avoversioiden kanssa.

Avoautojen kysyntä on ollut muutenkin melko mollivoittoista viime vuosina, ja katottomat crossoverit tai katumaasturit ovat osoittautuneet varsinaisiksi flopeiksi merkistä riippumatta. Avomallinen T-Roc on ollut tarjolla vuodesta 2020 lähtien, ja viime vuoden tammi-marraskuun välillä sitä saatiin Euroopan markkinoilla kaupaksi reilut 11 000 yksilöä. T-Roc oli tämän lukeman myötä kylläkin vanhan mantereen toiseksi eniten myyty avoauto avomallisen Minin jälkeen, mutta lukema on silti marginaalinen T-Rocin kokonaismyyntimäärään verrattuna.

Kuva: Volkswagen

Se oli samalla aikavälillä yli 191 000 autoa, joten kovin montaa T-Rocin ostajaa ei hieman kylpyammetta muistuttava Cabriolet kiinnostanut. Niinpä ei ole mikään suuri yllätys, että avomalli ei ole saamassa seuraajaa. Uusi umpikattoinen T-Roc nähdään sen sijaan lähivuosina, ja se on jäämässä Volkswagenin toimitusjohtaja Thomas Schäferin mukaan merkin viimeiseksi uudeksi polttomoottoriautoksi.

Seuraavan T-Rocin perusrakenteena palvelee tuttu MQB Evo, jota hyödynnetään jo nykyisessä Golfissa ja äskettäin debytoineissa Passatin sekä Tiguanin uusissa painoksissa. Uuden T-Rocin testiprototyyppejä ei ole näkynyt vielä julkisuudessa, joten muotoilu on hämärän peitossa. Sama koskee voimanlähdevalikoimaakin, mutta pistokehybridi lienee ainakin melko varma lisä mallistoon. Myös entistä kehittyneempi mukautuva alusta saattaa olla tulossa, ja sisusta noudattanee Passatista ja Tiguan-isoveljestä tuttuja päälinjoja.

Kuva: Volkswagen

Nykyisestä T-Rocista on ollut tarjolla myös 300-heppainen joka nurkasta raapiva R, jossa luotetaan seitsemännen sukupolven Golf R:stä tuttuun ahdettuun bensakoneeseen. Jos seuraajastakin nähdään vielä vastaava malli, voimanlähde päivittynee kahdeksannen sukupolven Golf R:stä tuttuun tuoreempaan kaksilitraiseen bensaturboon, joka tuottaa 320 tai 333 heppaa.

Kuva: Volkswagen
LähdeCarscoops

Lue lisää