Italialainenkaan muotoilu ei aina onnistu – Nissanin pohjalta tehty Zagaton luomus 80-luvun lopulta on tästä varoittava esimerkki

Italialainen muotoilu on käsite muodin lisäksi myös automaailmassa. Saapasmaan design-studioiden ja koriräätälien luomukset ovat hurmanneet jo vuosikymmenten ajan puhdaslinjaisella tyylikkyydellään, johon ei ole monessa muussa maassa ylletty. Myös japanilaiset autonvalmistajat käyttivät Italian koriräätälien apua jo 1960-luvulta alkaen, kun niiden maailmanvalloitus alkoi. Vähitellen japsien omakin muotoiluosaaminen kehittyi, mutta italialaisstudioiden apuun turvauduttiin edelleen silloin tällöin myöhempinäkin aikoina.

Lopputulokset olivat useimmiten huomattavasti japanilaisten omia tuotoksia kauniimpia, mutta tähänkin sääntöön löytyy poikkeuksensa. Yksi niistä on 1980-luvun lopussa alkunsa saanut Autech Zagato Stelvio AZ1, joka olisi saanut jäädä suunnittelijoidensa piirustuspöydälle. Zagato on tullut yli satavuotisen historiansa aikana kuuluisaksi Aston Martin DB4 GT:n ja Alfa Romeon TZ-mallien kaltaisista mestariteoksista, joissa on ollut aina näkyvillä koriräätälin persoonallinen ote. Nissanin pohjalta tehdyn Autech AZ1:n kanssa tässä mentiin kuitenkin jo liian pitkälle.

Harva on edes kuullut koko Autech-brändistä, joka luotiin 1980-luvulla Nissanin arvokkaamman pään sporttimerkiksi Japanin kotimarkkinoille. Autechin erottuvin malli oli Nissan Leopardin pohjalta kehitetty Zagato Stelvio AZ1, joita naputeltiin kasaan vain 104 kappaletta vuodesta 1989 lähtien. Tässä tapauksessa pieni valmistusmäärä oli suoranainen onni, koska auto on kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa.

AZ1 edustaa Zagaton 80-luvun lopun näkemystä modernista automuotoilusta sekä ulkokuoren että sisustan osalta. Autossa on esimerkiksi simpukan mallinen konepelti, joka istuu paikoilleen harvinaisen huonosti. Heikosta sovituksesta kertovat raot joka puolella peltiä eivät ole kuitenkaan ainoa ongelma, vaan myös maskin ilme on harvinaisen tökerö. Kauheus viimeistellään konepellin molemmilla reunoilla komeilevilla tötteröillä, joiden jalona tarkoitusperänä oli kätkeä sisälleen sivupeilit.

Suosittelemme

Muotoilu on muutenkin kauniisti sanottuna persoonallista. Vanteita peittävät 80-luvun aerodynamiikkaihanteen mukaiset umpinaiset kapselit, ja pyöränaukotkin ovat varsin kulmikkaat muun muotoilun tavoin. Linjoista voi löytää joitakin yhtäläisyyksiä Zagaton käsialaa olevaan Aston Martin V8:aan samalta aikakaudelta, ja Autechinkin sisusta on Astonin tapaan lähes luksushenkinen. Kermanvärinen nahka saa kontrastia tummasta puuviilusta, ja herkkuihin kuuluvat myös mm. sähköpenkit ja aikansa premium-tasoa edustanut äänentoistojärjestelmä.

Kulusta vastaa persoonallisen pellin alla muriseva V6, joka tuottaa muhkeat 280 heppaa kahden turbon ansiosta. Todellinen teholukema voi olla jopa ilmoitettua suurempi perinteiseen japsitapaan, ja voima välitetään takapyörille ylivaihteella varustetun nelipykäläisen automaatin kautta. Zagato jäi uutena harvinaiseksi näyksi, mihin vaikutti muotoilun ohella auton hinta. Siitä pyydettiin nimittäin 18 miljoonaa jeniä, eli halvemmalla olisi saanut esimerkiksi Honda NSX Type R:n.

Suurin osa Zagatoista majailee edelleen Japanissa, mutta eBayssa olisi nyt tarjolla Amerikkaan päätynyt sinertävän hopea yksilö. 72 000 mailia ajetusta erikoisuudesta pyydetään 49 500 dollaria, mikä on kohtuullinen summa aidosta Zagatosta. Autechin muotoilu on kuitenkin niin erikoista, että ostajia ei välttämättä riitä ihan jonoksi asti.

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat