Quantcast

Italialainen aikakapseli huutokaupataan pian – 33 vuotta vanhalla Lamborghini Countachilla on ajettu vain 250 kilometriä

Perusmallia erottuvammilla levikkeillä varustettu 25-vuotisjuhlamalli jäi tarunhohtoisen Lamborghini Countachin joutsenlauluksi ennen Diablon saapumista. Nykyään Countach on tehnyt paluun retromallina, mutta myös alkuperäisen version voi ostaa lähes käyttämättömänä.

RM Sotheby’s tarjoaa nimittäin muutaman päivän päästä Arizonan Phoenixissa pidettävässä huutokaupassa mustaa Countach 25th Anniversary Editionia vuodelta 1990, jonka mittarissa on vain 155 mailin ajomäärä. Kilometreissä tämä on noin 250, joten auto on kuin pakasta vedetty 33 vuoden iästään huolimatta.

Kuva: RM Sotheby’s

Countachin viimeistä mallivuotta edustava yksilö toimitettiin uutena Ohion Heathissa sijainneelle Clark Motor Companylle, jolta superauto päätyi Detroitin alueella vaikuttaneelle lääkärille. Lambon mittarissa oli auton mukana tulevien dokumenttien perusteella 138 kilometrin lukema luovutushetkellä, joten Countachilla on ajettu sen jälkeen vain reilut 100 kilometriä.

Niistä 20 kilometriä menevät autokaupan kontolle, jonka tiloissa Lambo seisoi näytteillä vuosina 2010-2020. Autoa liikuteltiin noinakin vuosina hitusen, jotta tekniikka ei olisi mennyt jumiin. Pirelli P Zero -renkaat ovat edelleen alkuperäiset 33 vuoden takaa, joten ne pitäisi ainakin uusia mikäli Countachilla halutaan vielä ajaa. Arvo saattaa kuitenkin säilyä paremmin, jos kilometrit eivät enää kartu.

Kuva: RM Sotheby’s

Suosittelemme

Metallimustalla ulkovärillä ja harmaalla nahkasisustalla varustetun Lamborghinin mukana tulevat alkuperäiset käyttöohjekirjat ja myyntidokumentit laskua myöten. Siitä käy ilmi, että ostohinta uutena oli 275 000 dollaria, eli nykyrahassa reilut 615 000 taalaa. Huutokauppahinnan odotetaan kohoavan 750 000:n ja miljoonan dollarin välille, koska kyseessä saattaa olla maailman vähiten ajettu alkuperäinen Lamborghini Countach.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.