Tätä upeaa vuoden 1930 Ford Model A -hotrodia on rakennettu kolmen vuosikymmenen aikana isältä pojalle

Haastattelimme isältä pojalle siirtyneen auton omistajaa, T.J. Grubishaa, Autot ja Viihde -viikonlopun yhteydessä.

Tämä Ford Model A hankittiin vuonna 1964 yhdysvaltalaiseen Grubishan perheeseen ja perheen isä aloitti auton kunnostamisen. Auto maksoi tuolloin sata dollaria ja isä oli auton toinen omistaja. Perheen poika T.J. Grubisha innostui autosta jo kahdeksanvuotiaana ja alkoi kunnostaa sitä isänsä kanssa.

Auton kunnostus on vaatinut lukemattomia tunteja ja niitä on kerrytetty peräti kolmen vuosikymmenen ajan. Autoon löydettiin moottori onnettomuuden kautta, sillä T.J:n veli romutti kolarissa -59 Corvettensa. Vetten moottori säilyi onneksi ehjänä ja se sai uuden kodin Fordin nokalta. Autoa rakennettiin isän ja pojan voimin vuosia, mutta välillä projekti unohtui muiden kiireiden alle. Kunnostusprojektia jatkettiin vuosien tauon jälkeen vuonna 2007 ja isä luovutti auton avaimet pojalleen vuonna 2010.

T.J. toi auton Suomeen vuonna 2016, kun hän aloitti työt Yhdysvaltain suurlähetystössä Helsingissä. Counselor for Press and Cultural Affairs -virassa toimiva T.J. kertoo ajavansa autolla niin usein kuin mahdollista, joten sitä nähdään Helsingin kaduilla myös jatkossa. Auto oli myös nähtävillä viime- ja tämän vuoden Autot ja Viihde -tapahtumassa, Yhdysvaltain suurlähetystön osastolla. Kävimme tapahtuman yhteydessä haastattelemassa auton nykyistä omistajaa T.J. Grubishaa.

Lue lisää