Tätä upeaa vuoden 1930 Ford Model A -hotrodia on rakennettu kolmen vuosikymmenen aikana isältä pojalle

Haastattelimme isältä pojalle siirtyneen auton omistajaa, T.J. Grubishaa, Autot ja Viihde -viikonlopun yhteydessä.

Tämä Ford Model A hankittiin vuonna 1964 yhdysvaltalaiseen Grubishan perheeseen ja perheen isä aloitti auton kunnostamisen. Auto maksoi tuolloin sata dollaria ja isä oli auton toinen omistaja. Perheen poika T.J. Grubisha innostui autosta jo kahdeksanvuotiaana ja alkoi kunnostaa sitä isänsä kanssa.

Auton kunnostus on vaatinut lukemattomia tunteja ja niitä on kerrytetty peräti kolmen vuosikymmenen ajan. Autoon löydettiin moottori onnettomuuden kautta, sillä T.J:n veli romutti kolarissa -59 Corvettensa. Vetten moottori säilyi onneksi ehjänä ja se sai uuden kodin Fordin nokalta. Autoa rakennettiin isän ja pojan voimin vuosia, mutta välillä projekti unohtui muiden kiireiden alle. Kunnostusprojektia jatkettiin vuosien tauon jälkeen vuonna 2007 ja isä luovutti auton avaimet pojalleen vuonna 2010.

T.J. toi auton Suomeen vuonna 2016, kun hän aloitti työt Yhdysvaltain suurlähetystössä Helsingissä. Counselor for Press and Cultural Affairs -virassa toimiva T.J. kertoo ajavansa autolla niin usein kuin mahdollista, joten sitä nähdään Helsingin kaduilla myös jatkossa. Auto oli myös nähtävillä viime- ja tämän vuoden Autot ja Viihde -tapahtumassa, Yhdysvaltain suurlähetystön osastolla. Kävimme tapahtuman yhteydessä haastattelemassa auton nykyistä omistajaa T.J. Grubishaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat