Tätä upeaa vuoden 1930 Ford Model A -hotrodia on rakennettu kolmen vuosikymmenen aikana isältä pojalle

Haastattelimme isältä pojalle siirtyneen auton omistajaa, T.J. Grubishaa, Autot ja Viihde -viikonlopun yhteydessä.

Tämä Ford Model A hankittiin vuonna 1964 yhdysvaltalaiseen Grubishan perheeseen ja perheen isä aloitti auton kunnostamisen. Auto maksoi tuolloin sata dollaria ja isä oli auton toinen omistaja. Perheen poika T.J. Grubisha innostui autosta jo kahdeksanvuotiaana ja alkoi kunnostaa sitä isänsä kanssa.

Auton kunnostus on vaatinut lukemattomia tunteja ja niitä on kerrytetty peräti kolmen vuosikymmenen ajan. Autoon löydettiin moottori onnettomuuden kautta, sillä T.J:n veli romutti kolarissa -59 Corvettensa. Vetten moottori säilyi onneksi ehjänä ja se sai uuden kodin Fordin nokalta. Autoa rakennettiin isän ja pojan voimin vuosia, mutta välillä projekti unohtui muiden kiireiden alle. Kunnostusprojektia jatkettiin vuosien tauon jälkeen vuonna 2007 ja isä luovutti auton avaimet pojalleen vuonna 2010.

T.J. toi auton Suomeen vuonna 2016, kun hän aloitti työt Yhdysvaltain suurlähetystössä Helsingissä. Counselor for Press and Cultural Affairs -virassa toimiva T.J. kertoo ajavansa autolla niin usein kuin mahdollista, joten sitä nähdään Helsingin kaduilla myös jatkossa. Auto oli myös nähtävillä viime- ja tämän vuoden Autot ja Viihde -tapahtumassa, Yhdysvaltain suurlähetystön osastolla. Kävimme tapahtuman yhteydessä haastattelemassa auton nykyistä omistajaa T.J. Grubishaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat