Ikä on vain numero – 78-vuotias norjalaismies on ajanut McLaren 720S Spiderillaan jo 4000 kilometriä

Todellinen autofanitus ei kysy ikää. Hyvä esimerkki tästä on 78 vuoden ikään ehtinyt Henry Harrfeldt, joka nautiskelee yli 700-hevosvoimaisen McLarenin tarjoamista kyydeistä.

Norjassa asuva Harrfeldt ei ole mikään noviisi autojen parissa. Mies on kilpaillut jo vuosikymmeniä sitten speedway-moottoripyörillä ja rata-autoilla, joten kokemusta löytyy vähän tehokkaammistakin menopeleistä. Ford-miehenä tunnetun Harrfeldtin tallista löytyy sinisen ovaalin tekniikalla varustettu AC Cobra ja legendaarinen Ford GT40, mutta viime vuonna norjalaismies päätti hankkia kokoelmaansa myös modernin superauton.

Uusi Ford GT osoittautui liiankin kalliiksi, joten valinta osui McLaren 720S:n avokattoiseen Spider-versioon. Henry Harrfeldt on jo ehtinyt ajaa superautollaan nelisentuhatta kilometriä, joten kyse ei ole mistään tallinkoristeesta. Norjan ainoa avomallinen 720S lienee absoluuttiselta suorituskyvyltään Harrfeldtin kokoelman nopein auto, mutta modernit ajoavut tekevät McLarenista toki huomattavasti brutaalia AC Cobraa tai GT40:tä helpomman ajaa.

Brittisuperautoa vauhdittaa keskimoottorina pauhaava nelilitrainen tuplaturbokasi, josta irtoaa mallimerkinnän mukaiset 720 heppaa ja 770 newtonmetrin maksimivääntö. Voima välitetään takapyörille seitsemänpykäläisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta. 720S:n kiihtyvyys on käytännössä samaa tasoa kuin McLarenin P1-hyperautossa, jossa on paperilla noin 200 hevosvoimaa enemmän.

Nollasta sataan on haluttaessa taulussa alle kolmessa sekunnissa, ja huippuja 720S Spider keräisi parhaimmillaan 341 km/h:n verran. Toisaalta McLaren on sen verran sivistynyt käskytettävä, että autoon ei turhaudu arkiliikenteessäkään. Harrfeldtin kilometrien kerryttämistä lienee edistänyt myös McLarenin jousitus, jonka pehmein asento tekee autosta lähes arkikäyttöön sopivan. Katso oheiselta videolta, mitä mieltä norjalaisseniori on superautostaan:

LähdeCarscoops

Lue lisää