Hupsista – upouusi McLaren Senna lipsahti seinään vain muutama tunti luovutuksen jälkeen

McLaren esitteli vajaa vuosi sitten Ultimate Series -mallistonsa kruunuksi Sennaksi nimetyn hyperauton, joka toimii samalla myös kunnianosoituksena brittitallin F1-autoilla voitokkaasti kilpailleelle Ayrton Sennalle. Senna on tämän hetken ylivoimaisesti nopein McLaren, ja sitä voisi luonnehtia lähinnä katurekisteröidyksi ratakilpuriksi.

720S:n pohjalta tehtyä Sennaa vauhdittaa McLarenin muista malleista tuttu nelilitrainen tuplaturbokasi, joka on saanut kuitenkin vielä lisäpuhtia. Mylly luovuttaa nimittäin tässä autossa peräti 800 hevosvoimaa, ja maksimivääntöäkin löytyy tasan 800 newtonmetriä. Potkua on silti vähemmän kuin esimerkiksi McLarenin muutaman vuoden takaisessa P1-hyperautossa, mutta Sennan pitäisi silti olla rataolosuhteissa sitä ja kaikkia muita hybridihyperautoja nopeampi.

Senna kiihtyy optimiolosuhteissa 2,8 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeus kirjataan 340 km/h:n lukemaan. Autoja valmistetaan vain 500 kappaleen rajoitettu erä, ja ne kaikki oli jo myyty ennen Sennan virallista esittelyä. Lähes miljoonaan dollariin kohoava verovapaa hintakaan ei haitannut ostajia, ja ensimmäisiä autoja on jo ehditty luovuttaa onnekkaille asiakkaille.

Yksi heistä sai oman Sennansa alleen viime lauantaina. Metallinsininen auto luovutettiin tilaajalleen Saksan Münchenissä, jossa McLarenin virallisena jälleenmyyjänä toimii Dörr Automotive -niminen ketju. Myyjäliike julkaisi juuri luovutetusta autosta kuvankin Instagram-tilillään, mutta Senna ei ehtinyt olla kauan tässä kunnossa.

Auto lipsahti nimittäin seinään Grünwaldin asuinalueella vain muutamaa tuntia myöhemmin. Tiehen piirtyneistä renkaanjäljistä päätellen 800-heppainen tykki oli lähtenyt kuskinsa käsistä, ja se päätyi lopulta kadun reunakivien yli nokka edellä betoniseen muuriin. Vauhtia ei ilmeisesti ollut paljon, koska Sennassa on ainoastaan nokka painunut kasaan jonkin verran. Lisäksi hyperauton airbagit laukesivat ja pohjan aerodynaamiset suojalevytkin saivat varmasti vaurioita, joten korjaus on kaikkea muuta kuin halpa. Toivottavasti Sennan tuoreen omistajan vakuutukset ovat siis kunnossa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat