Huippuharvinainen 1950 Maserati Frua Spider nähdään Lontoon Concours of Elegance -tapahtumassa

Tämä huippuharvinainen Maserati Frua Spider on yksi kolmesta valmistetusta Frua-mallista, joista vain kaksi on enää jäljellä. Se on myös yksi kauneimmista ja halutuimmista 50-luvun automalleista, joka tähdittää Lontoon Hampton Court Palacessa 1.-3. syyskuuta yli 70 upean klassikkoauton joukkoa.

Tämä upea A6GCS Frua Spider suunniteltiin Gugliemo “Mimmo” Dein toimesta, joka oli virallinen Maseratin jälleenmyyjä Roomassa. Dei tilasi pienen sarjan taidokkaasti rakennettuja autoja A6GCS-alustalle. A6GCS/53 oli alun perin kehitetty vuoden 1953 World Sports Car Championship -kilpailua varten, ja siinä oli kilpa-autojen vaatimalla tarkkuudella valmistettuja mekaanisia osia. Se sisälsi myös siihen aikaan voimakkaan 170 hevosvoiman kuusisylinterisen moottorin, joka oli alun perin kehitetty kuuluisan moottorinrakentajan Columbon toimesta Formula 2 -kilpailuja varten, sekä niin ikään kilpailukäyttöön kehitetyn Gilcon valmistaman kevyen putkirunkoisen alustan.

1955 Maserati A6GCS Frua Spider

Dei tilasi torinolaisen suunnittelutoimisto Carrozzeria Fruan rakentamaan myös yhden spider-version, jossa hän halusi yhdistää A6GCS:n kilpa-auton kaltaisen suorituskyvyn eleganttiin avoautoon. Tuloksena oli todellinen automaailman taideteos, joka yhdisti herkän spider-muotoilun, mahtavat ajo-ominaisuudet, ja tehokkaan kilpa-auton suorituskyvyn.

Dei oli niin tyytyväinen tulokseen, että hän pyysi luomaan vielä kaksi muuta Fura Spideria, mukaan lukien vuoden 1956 syksyllä valmistuneen auton, jonka alustanumero on 2110, ja joka esitellään Hampton Courtissa. Nämä kaksi autoa olivat vieläkin erikoisempia, sillä konepellin alla oli erityisen tehokas kuivasumppu A6G/54-moottori, jonka kierroshuippu löytyi vasta 7300 kohdalla. Auto tarjosi siihen aikaan todella poikkeuksellista suorituskykyä. Valmistumisensa jälkeen auto pysyi jonkin aikaa Italiassa ennen kuin se lähetettiin Yhdysvaltoihin 1950-luvun loppupuolella, missä se on edelleen. 2000-luvun alkupuolella 2110 kunnostettiin perusteellisesti näyttelykuntoon Maserati-intoilijan Adolfo Orsin valvonnassa.

1955 Maserati A6GCS Frua Spider

Suosittelemme

Lontoossa Hampton Court Palacessa 1.-3. syyskuuta pidettävän Coucours of elegance -autonäyttelyn pääyhteistyökumppanina toimii perinteikäs saksalainen kellonvalmistaja A. LANGE & SÖHNE.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat