Steve McQueen tunnetaan näyttelijän uransa lisäksi kovan kaliiberin automiehenä, koska autoilla oli merkittävä osa monissa miehen leffoista. McQueenin suoritukset esimerkiksi Bullittissa nähdyn 1968 Mustangin tai Le Mans -eepoksessa hyödynnetyn kilpa-Porschen ratissa ovat syöpyneet syvälle auto- ja elokuvahistoriaan. Autoilla ei ollut kuitenkaan yhtä tärkeää roolia kaikissa Steve McQueenin leffoissa, ja tähän sarjaan lukeutuu esimerkiksi miehen viimeiseksi elokuvaksi jäänyt The Hunter vuodelta 1980.
McQueen näytteli osittain tositapahtumiin perustuvassa leffassa maineikkaana palkkionmetsästäjänä tunnettua Ralph ”Papa” Thorsonia. Hän ei ollut kuitenkaan mikään autofriikki, joten McQueen ehdotti itse eri kaavaa kuin aiemmissa elokuvissaan. Miehen roolihahmo oli rattimiehen sijasta lähinnä toivoton kuski, joka turvautui vuokra-autoon. Se ei ollut bensapäiden onneksi kuitenkaan mikään perustason kauppakassi, vaan vuoden 1979 Pontiac Trans Am.
The Hunterissa käytettiin itse asiassa kuutta Trans Amia. Kaksi niistä edusti mallivuotta 1979, ja molemmilla oli kuvauksissa vähemmän ruusuinen kohtalo. Pontiacille oli varattu elokuvassa huomattavasti vähemmän ikoninen rooli kuin esimerkiksi Bullittin Mustangille, ja niinpä auto varastetaan ja räjäytetään lopuksi dynamiitilla. Ensimmäisen TransAmin poksautus ei ollut kuitenkaan tarpeeksi näyttävä, joten toinenkin auto jouduttiin räjäyttämään.
Leffan kuvauksissa auttoi paikallinen Harold McQueen (ei sukua Stevelle), joka tarjoutui siirtelemään kuormurillaan Pontiaceja paikasta toiseen. Hänen tehtäväkseen annettiin myös raatojen kuljettaminen pois kuvausten jälkeen. Paramount Pictures lupasi Haroldille palkkioksi ensimmäisen räjäytetyn Trans Amin, ja toisen auton jäänteet piti viedä Chicagon seudulla sijainneelle Pontiac-diilerille. Raato ei kuitenkaan kelvannut sinne, joten auto romutettiin Indianassa.
Haroldin omistukseen päätynyt yksilö jäi siis lajinsa ainoaksi. Pontiac olisi halunnut auton takaisin varmistaakseen, että sitä ei enää yritetä korjata takaisin liikenteeseen. Trans Amille ei uskallettu tehdä tämän jälkeen enää mitään, ja se jäi seisomaan Illinoisissa sijaitsevaan latoon lähes 40 vuodeksi. Harold päätti luopua Pontiacista vasta tänä vuonna keskusteltuaan autosta tyttärensä perhetuttaviin kuuluvan Stan Harvellin kanssa. Tämä lensi paikan päälle ja totesi auton aidoksi asiaksi leffaa varten tehtyine muutoksineen.
Stan Harvell otti puolestaan yhteyttä Trans Am -harrastajana tunnettuun Calvin Riggsiin, joka päätti hankkia entisen leffa-auton raadon omistukseensa yhdessä Harvellin kanssa. Niinpä auto pääsi ladosta jälleen ihmisten ilmoille 39 vuoden seisonnan jälkeen. Trans Amin tulevaa kohtaloa ei ole vielä päätetty, mutta myyntiin se tuskin ainakaan päätyy. Carlyle Motors -nimisen firman omistava Riggs yrittää parhaillaan kerätä Pontiacistaan lisätietoja leffan kuvauksissa aikanaan vaikuttaneilta ihmisiltä.