Huima suoritus katuautolta – kevyesti viritetty Dodge Demon ylsi 9,34 sekunnin varttimailiaikaan

Dodge sai muskeliautofanit suorastaan euforian valtaan, kun 700-heppaisella ahdetulla veekasilla varustetut Chargerin ja Challengerin Hellcat-versiot tuotiin muutama vuosi sitten markkinoille. Niiden suorituskyky on jo sitä luokkaa, että klassiset esikuvat jäävät väistämättä ihmettelemään modernien muskelien takavaloja. Lisä ei ole kuitenkaan koskaan pahaksi, ja niinpä Dodge lanseerasi Challengerista vielä Hellcatiakin puhdikkaamman SRT Demonin.

840-hevosvoimainen Demon on optimoitu kiihdytyskäyttöön, vaikka auto onkin edelleen katulaillinen. Esimerkiksi superkapea eturengastus leveiden takaläskien parina kertoo kuitenkin, että varttimailin kiihdytyssuora on Demonin ominta reviiriä. Dodge onkin mainostanut Demonia maailman ensimmäiseksi katurekisteröidyksi kiihdytysautoksi, mutta jo tehtaalta saatavilla kiihdytysslickseillä sillä ei ole asiaa kadulle edes Amerikassa. Näillä renkailla varustettuna ja kisabensalla tankattuna vakiokuntoisen auton varttimailiajaksi on kerrottu 9,65 sekuntia, mikä on jo hyperautoluokkaa.

Superautojen osalta alle 10 sekunnin suorituksiin 400 metrin suoralla on pystynyt myös McLaren 720S. Jopa Teslan täyssähköisellä Model S P100D:llä on kellotettu vastaavia aikoja, mikä kertoo sähköautojen potentiaalista. Vanhalla kunnon jenkkiveekasillakin on kuitenkin sanansa sanottavana näissä mittelöissä. Kevyesti viritetty Challenger SRT Demon ylsi nimittäin todelliseen haamusuoritukseen varttimaililla, kun kellot seisahtuivat aikaan 9,34.

Loppunopeudeksi mitattiin puolestaan tarkalleen 239,6 km/h. Nämä lukemat ovat lähes käsittämättömän kovia katuautolle, jonka moottorista irtoaa kylläkin yli 1000 heppaa. Pyörätehoa tästä yksilöstä on mitattu yli 900 hevosvoimaa. Konetehon puolesta uudelle tuhatluvulle on ylletty melko pienin muutoksin. Demoniin on nimittäin asennettu 1700 cc -suuttimet, E85-polttoainekonversio, 2,65-tuumainen ahtimen ylempi hihna ja katalysaattoriton pakoputkiston keskirööri. Lisäksi pitoa kohentavat Hoosierin kiihdytysrenkaat.

Näillä toimenpiteillä on saatu aikaan auto, joka on ainakin kiihdytyssuoralla ripeämpi kuin maineikkaan Hennessey-virityspajan tuunaama Demon HPE1000-nimisellä paketilla. Hennesseyn luomus ylsi nimittäin ”vain” 9,38 sekunnin aikaan, ja loppunopeudeksi mitattiin 236 km/h. Katso tästä, kuinka maailman nopein SRT Demon pinkaisee paikaltaan:

Suosittelemme

 

LähdeCarscoops

Lue lisää