Huima latolöytö paljastui Ranskassa – yli 80 auton kokoelma ulottui Ford Transitista Lamborghini Miuraan

Latolöytöjen kulta-aikoja elettiin 1950- ja 1960-luvuilla, jolloin Keski-Euroopan ladoista pystyi pelastamaan pilkkahinnoilla mm. sotaa edeltäviä Bugatteja ja muita menneen maailman luksusautoja, jotka ovat sittemmin nousseet arvoon arvaamattomaan. Tämän kaliiberin löytöjä ei enää juuri putkahda julkisuuteen, mutta pölykerrosten alta paljastuu kuitenkin aina silloin tällöin lähes uskomattomalta kuulostavia tapauksia.

Tähän sarjaan kuuluu Ranskassa hiljattain tehty latolöytö, joka koostui peräti 81 klassikosta. Kunnoltaan vaihtelevat autot tulivat julkisuuteen, kun niiden omistajana toiminut Henri Ruggieri menehtyi äskettäin 80 vuoden iässä. Hän oli säilönyt kokoelmansa viiteen eri paikkaan, ja osa autoista oli päässyt katon alle suojaan. Jotkin niistä oli kuitenkin jätetty vain puun alle, mikä oli tietysti jättänyt jälkensä eri vuosikymmenten menopeleihin.

Kaikista autoista puuttui jokin olennainen osa, koska Ruggieri halusi ehkäistä tällä tavalla varkauksia. Autojen ohella ihmisten ilmoille putkahti kuitenkin lukuisia komponentteja, kuten moottoreita, ovia ja pienempiä osia. Latolöydön tavanomaisempaa päätä edustivat mm. monet menneiden vuosikymmenten Peugeotit, ja olipa joukossa myös kakkoskoppainen Ford Transit. Se sai kontrastia lukuisista jenkkiautoista, ja kokoelmaan mahtui myös eksoottisempia klassikkoja.

Niiden joukkoon lukeutuivat mm. vuoden 1953 Porsche 356 Pre-A, Jaguar E-Type, C3-korinen Corvette ja vuoden 1947 Hotchkiss. Kaikki autot päätyivät vasaran alle Interencheres-nimisen firman järjestämässä huutokaupassa, joka pidettiin Ranskan Tarbesissa pari päivää sitten. Autojen hinnat nousivat mukavalle tasolle, vaikka niiden kunto oli useimmissa tapauksissa kaikkea muuta kuin huipputasoa. Esimerkiksi vuoden 1953 Porschesta maksettiin 48 000 euroa, kun taas Jaguar E-Type ylsi 99 000 euroon.

Suosittelemme

Kokoelman ja huutokaupan helmenä toimi kuitenkin vuoden 1968 Lamborghini Miura P400, jonka alustanumero oli 3285. Tämä yksilö oli 118. valmistunut Miura, ja sitä mainostettiin matching numbers -autona. Alle 78 000 kilometriä ajetun klassikko-Lambon hinta nousi lopulta 560 000 euroon, joten pölyn alta paljastui todellinen aarre.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat