Huima latolöytö paljastui Ranskassa – yli 80 auton kokoelma ulottui Ford Transitista Lamborghini Miuraan

Latolöytöjen kulta-aikoja elettiin 1950- ja 1960-luvuilla, jolloin Keski-Euroopan ladoista pystyi pelastamaan pilkkahinnoilla mm. sotaa edeltäviä Bugatteja ja muita menneen maailman luksusautoja, jotka ovat sittemmin nousseet arvoon arvaamattomaan. Tämän kaliiberin löytöjä ei enää juuri putkahda julkisuuteen, mutta pölykerrosten alta paljastuu kuitenkin aina silloin tällöin lähes uskomattomalta kuulostavia tapauksia.

Tähän sarjaan kuuluu Ranskassa hiljattain tehty latolöytö, joka koostui peräti 81 klassikosta. Kunnoltaan vaihtelevat autot tulivat julkisuuteen, kun niiden omistajana toiminut Henri Ruggieri menehtyi äskettäin 80 vuoden iässä. Hän oli säilönyt kokoelmansa viiteen eri paikkaan, ja osa autoista oli päässyt katon alle suojaan. Jotkin niistä oli kuitenkin jätetty vain puun alle, mikä oli tietysti jättänyt jälkensä eri vuosikymmenten menopeleihin.

Kaikista autoista puuttui jokin olennainen osa, koska Ruggieri halusi ehkäistä tällä tavalla varkauksia. Autojen ohella ihmisten ilmoille putkahti kuitenkin lukuisia komponentteja, kuten moottoreita, ovia ja pienempiä osia. Latolöydön tavanomaisempaa päätä edustivat mm. monet menneiden vuosikymmenten Peugeotit, ja olipa joukossa myös kakkoskoppainen Ford Transit. Se sai kontrastia lukuisista jenkkiautoista, ja kokoelmaan mahtui myös eksoottisempia klassikkoja.

Niiden joukkoon lukeutuivat mm. vuoden 1953 Porsche 356 Pre-A, Jaguar E-Type, C3-korinen Corvette ja vuoden 1947 Hotchkiss. Kaikki autot päätyivät vasaran alle Interencheres-nimisen firman järjestämässä huutokaupassa, joka pidettiin Ranskan Tarbesissa pari päivää sitten. Autojen hinnat nousivat mukavalle tasolle, vaikka niiden kunto oli useimmissa tapauksissa kaikkea muuta kuin huipputasoa. Esimerkiksi vuoden 1953 Porschesta maksettiin 48 000 euroa, kun taas Jaguar E-Type ylsi 99 000 euroon.

Suosittelemme

Kokoelman ja huutokaupan helmenä toimi kuitenkin vuoden 1968 Lamborghini Miura P400, jonka alustanumero oli 3285. Tämä yksilö oli 118. valmistunut Miura, ja sitä mainostettiin matching numbers -autona. Alle 78 000 kilometriä ajetun klassikko-Lambon hinta nousi lopulta 560 000 euroon, joten pölyn alta paljastui todellinen aarre.

LähdeCarscoops

Lue lisää