Honda lopettaa bensiinikäyttöisten ruohonleikkurien valmistuksen

Autoista tuttu kehitys valtaa nyt vauhdilla alaa koskemaan kaikkia nelipyöräisiä vekottimia.

Autojen ja moottoripyörien lisäksi Honda valmistaa bensiinikäyttöisiä ruohonleikkureita ja laitteita, kuten generaattoreita ja sähkötyökaluja. Hondan perinteiset ruohonleikkurit ovat tunnetusti menestyneet puolueettomissa testeissä, joten niihin kajoaminen ei ole itsestäänselvyys. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä Honda jättää taakseen bensiinikäyttöisten ruohonleikkureiden, ja muiden polttomoottorikäyttöisten nurmikon hoitamiseen liittyvien laitteiden liiketoiminnan vielä kuluvan vuoden syyskuussa.

Yhtiö on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa todetaan, että “Päätöstämme ohjaavat ensisijaisesti markkinavoimat, kuten tiukemmat ympäristösäännökset, muuttuvat asiakkaiden mieltymykset ja keskittyminen kannattavien tuotteiden kasvattamiseen valikoimassamme.” Honda kertoo kuitenkin jatkavansa vanhaa mallistoa edustavien nurmikon ja puutarhanhoitotuotteiden myyntiä vuoteen 2024 asti, kunnes varasto on myyty loppuun. Honda on ollut alansa merkittävä toimija Yhdysvalloissa, joten yhtiö lupasi myös jatkaa vielä tämänkin jälkeen laitteiden huoltoa ja varaosatoimituksia maanosaan.

Vaikka Honda ei ole maininnut vetäytymiselleen erityisiä syitä, on ilmeistä, että jatkuvat toimitusketjun ongelmat, sekä akkukäyttöisten nurmikonhoitolaitteiden alati voimistunut kasvu ovat vaatineet veronsa. Honda ei myöskään ole kehittänyt akkukäyttöisiä laitteita kilpailemaan muiden valmistajien, kuten Toron ja Stihlin, sekä uusien tulokkaiden, kuten Egon ja Greenworksin kanssa. Lähestymistapa on ollut hyvin samanlainen kuin Hondan auto-osastollakin, joka vasta äskettäin on alkanut suunnitella joidenkin tehtaidensa muuntamista sähköautojen tuotantoon.

Aika näyttää, poistuuko Honda kokonaan pienlaitemarkkinoilta, vai tuleeko markkinoille yhtiön oma sähköruohonleikkureiden ja sähkötyökalujen valikoima. Muut merkit, jotka käyttävät Hondan bensiinimoottoreita ruohonleikkureissaan ja muissa vastaavissa laitteissa jatkavat kuitenkin niiden käyttöä myös lähitulevaisuudessa. Hondan päätöstä on jo ehditty kritisoida, sillä yhtiön laitteita käyttäneet harrastajat ovat toivoneet, että Honda pysyisi markkinoilla, tai ainakin palaisi lopulta jossain muodossa.

Lue lisää